Cookies- og Brukervilkår

Beste backup til bilder

Ved hjelp av smarte tjenester i skyen får du automatisk backup av bildene dine, og du har samtidig tilgang til blinkskuddene uansett hvor du befinner deg. Se hvordan det virker, og hvilke tjenester som er best til bilder.

  • 23.09.2013

Last ned filen her - bare for abonnenter

Tidligere var backup av bilder noe som foregikk på cd, dvd eller en ekstern harddisk, men i dag finnes det en langt enklere og smartere løsning. En rekke tjenester tilbyr nemlig automatisk backup av alle filer du legger i en bestemt mappe. Du må bare installere et lite program fra en av tjenestene, og så oppretter programmet en egen mappe på datamaskinen din. Alle de filene du legger i mappen eller i undermappen, blir automatisk kopiert til tjenesten i skyen. Lagrer du bildene dine i mappen, har du dem altså fortsatt liggende på datamaskinen, men du har også en sikkerhetskopi liggende på servere koblet til internett.

Det helt smarte er at om du har flere datamaskiner, kan du installere programmet på dem også, og så sørger programmet for å hente bildene ned i den samme mappen på f.eks. din bærbare. Så lenge datamaskinene er på internett, har du altså akkurat de samme filene liggende på begge maskinene, og redigerer du et bilde eller et dokument på den bærbare, blir det straks oppdatert når du slår på den stasjonære maskinen. Filene dine ligger da tre steder, nemlig på den stasjonære, på den bærbare og i skyen. Og ved hjelp av apper kan du dessuten se alle filene i skyen på den smarttelefon eller et nettbrett. Akkurat som du kan logge inn via en nettleser og se bildene hvis du er på besøk hos et familimedlem eller en venn.

Fire av de største tjenestene er Dropbox, Google Drive, Microsofts SkyDrive og SugarSync. De tilbyr alle et gratis abonnement, der du får f.eks. fem gigabyte plass, og har du bruk for mer plass, kan du betale deg ut av det, men det er stor forskjell på priser og muligheter. Vi har testet tjenestene for å finne ut hvilken som er best til bilder.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev