Cookies- og Brukervilkår

DxO Optics Pro 6 Standard Edition

Dette raw-konverterings-programmet skal by på støyfjerning i verdensklasse og KAN AUTOMATISK RETTE OBJEKTIVFEIL I BILDENE. Er Lightrooms posisjon i ferd med å bli truet?

  • 29.09.2010

Franske Optics Pro er et rendyrket program til forbedring av bilder. Langt på vei konkurrerer det med Lightroom, da det inneholder en raw-konverter med mange justeringer og også kan brukes til jpeg-bilder. Man har likevel ikke de samme organiserings- og fremvisningsmulighe-tene som i Lightroom. Det begynner i et browser-vindu, der man har oversikt over mappene med filer og kan se miniatyrer av bild ene sine. I motsetning til de fleste andre programmer, der man bare kan velge et bilde og behandle det, må man i Optics Pro først legge det til et prosjekt. Deretter kan man ta hele prosjektet med over i behandlingsdelen. Det er unødvendig og tungvint. I behandlingsdelen, som DxO kaller Customize, tar en rekke automatiske justeringer tak når man velger et bilde. Først og fremst blir de optiske feilene rettet, og det virker suverent. Det fjerner vignettering, fortegning, kromatiskaberrasjon samt sløring fra objektivet med et flott resultat.

Slår de bedste

Støyfjerneren gjør som lovet en svært god jobb, som absolutt overgår resultatene fra Lightroom 2, og den klarer seg også bedre enn Bibble 5 Pro, som bruker den ellers suverene støyfjerneren Noise Ninja. Det er flott. Man kan også justere farger og gjøre forbedringer av lyset. Vi savner likevel et verktøy til å redde høylys med. Det største problemet her er hastigheten. Velger man et bilde, går det ett til to sekunder før det vises i stort format, og flytter man på en glideknapp, er det ventetid før effekten viser seg. Det tok oss syv slitsomme minutter og 31 sekunder å konvertere 20 rawfiler til jpeg med Optics Pro, mens Lightroom 2 brukte ett minutt og 36 sekunder på den samme operasjonen.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 14/2010

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev