Cookies- og Brukervilkår
Instagram

7 tips til bedre Instagram-bilder

Hvis bildene dine på Instagram mangler det siste touchet for å bli helt strøkne? Her får du sju enkle tips til å bruke din kameramobilen til bedre Instagram-bilder.

  • 29.02.2016

1) Gå efter detaljene

Unngå alltid å gå etter de store, vide bildene som viser mest mulig. En ferie, en by eller en begivenhet kan i like høy grad formidles gjennom enkle detaljer, som skiller seg ut.

2) Ta et skritt tilbake
Hvis du er i et rom og vil forevige en person eller en ting, så prøv å gå ut av rommet og få med enten døråpningen eller vinduskarmen, og bruk dem som ramme rundt motivet ditt. Det kan gi et ganske magisk innblikk til en annen verden.3) Velg den riktige appen

Velg den redigeringsappen, som passer til temperamentet ditt. For eksempel VSCO Cam er en favoritt hos mange, siden filtrene ikke er så voldsomme. Det samme gjelder Afterlight. Men hvis du liker bedre å sitte og redigere detaljer og tilpasse, skal du kanskje i stedet velge Lightroom eller Camera+. SKRWT har for øvrig linsekorreksjon.

4) Følg mørket

Normalt ser man etter det helt riktige lyset, men det kan være minst like viktig å se etter mørket. Finn ut av hvor motivet ditt ikke er opplyst, og bruk det. Husk at du kan skifte fokus fra forgrunn til bakgrunn eller omvendt ved å trykke på skjermen ¬– i hvert fall på de fleste smarttelefoner.

5) Hold stilen

Unngå å skifte altfor mye mellom filtre og stilarter. Det er mest effektfullt, hvis Instagram-bildene dine er i noenlunde samme stil og ikke skifter fra en hvit drømmende look til et kontrastfylt rått utseende. Ikke bli fristet av for mange filtre, men prøv å være konsekvent og holde deg i samme tone.

6) Bruk statistikkene

Hvis du vil bruke Instagram litt mer målrettet, er Iconosquare et godt verktøy. Her kan du registrere deg og undersøke når du skal poste bildene dine for flest likes, og se hvilke av bildene dine som tar av, og mye mer.

7) Fram med nettet

Gå inn i Innstillinger og Bilder & Kamera på telefonen. Her kan du slå på funksjonen ”Rutenett”. Det betyr at du får fram et nett, når du bruker kameraet, som kan hjelpe deg med å komponere bildet ditt – f.eks. ut fra tredjedelsregelen.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev