Cookies- og Brukervilkår
photo apps

Her er de 5 gratis-appene du bør bruke til å redigere bilder

Vi har sett på jungelen av applikasjoner for bildebehandling, og vi har funnet fem gode og gratis muligheter. Her finner man både knallgode verktøy og festlige filtre.

  • 24.08.2016

I takt med at kameraene i telefonene blir bedre, og det blir enklere å overføre bilder fra et speilreflekskamera til telefon, blir det også mer og mer aktuelt å redigere bilder på telefonen.


Her kan man fint bruke andre redigeringsapplikasjoner enn den telefonen din kommer med, for det finnes et stort utvalg av, hovedsaklig gratis, svært gode applikasjoner som kan fikse mye forskjellig.

Her har vi listet opp fem forslag tilgode og gratis bildebehandlingsapplikasjoner.


1) Lightroom Mobile

Adobes versjon av Lightroom til mobilen er perfekt for all grunnleggende redigering, som f.eks. å justere kontrast, farger og høylys. Dessuten støtter iOS-versjonen raw-filer, noe som også snart kommer for Android.

2) Snapseed

Google står bak denne appen. Den er meget intuitiv å bruke, og den får ofte ros for å være brukervennlig. En fordel med denne er at man kan velge å redigere bare deler av bildet- Snapseed har også gode filtre og effekter.

3) Darkroom

Darkroom og VSCO har lenge kjempet om plassen som mange fotografers favoritt, men i det siste har Darkroom i dratt fra. Filtrene er nyanserte uten å ødelegge bildene, og du kan justere den siste finpussen manuelt. Verktøyene er enkle å bruke, og redigeringen foregår i sanntid. Det er også et pluss at Darkroom bruker bildene dine direkte fra biblioteket uten import.

4) AfterFocus

Her har vi en app med et enkelt formål – det gjør den til gjengjeld også bra. AfterFocus gir deg nemlig den dybdeskarpheten som ellers bare et speilreflekskamera kan stå for. Man bruker fingeren for å markere for- og bakgrunn, og det fungere superenkelt og fint.

5) Prisma

Ikke siden instant-bølgen slo til før Instagram, har kunstferdige effekter på bilder fått så mye oppmerksomhet. Prisma er en intelligent app som gjør om bildet ditt til en verdenskjent malestil. Resultatet er både stilig og flott, så oppmerksomheten er fortjent.

3 uunnværlige apper for fototuren

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev