Cookies- og Brukervilkår

onOne FocalPoint

Ved å bruke en såkalt fokuslus kan man styre uskarpheten i bildene sine og oppnå den ønskede dybdeskarpheten i god kvalitet.

  • 03.02.2009

Vil man arbeide med uskarphet på bildene sine i Elements eller Photoshop, krever det nøyaktige markeringer og innstillinger i filtre som Gaussian Blur eller Lens Blur, og det er tungvint å lage justeringene på nytt.

Men amerikanske onOne står klar med en løsning på problemet. FocalPoint er en plug-in til Elements 5 og Photoshop CS2 eller nyere og virker på både Mac og pc.

Ved hjelp av en såkalt Focus Bug, eller en fokuslus på godt norsk, kan man kontrollere størrelsen og formen på det området i bildet som skal være skarpt. Focus Bug plasseres i bildet og består av et sentralt område med fire ben utover, og kan derfor med litt godvilje minne om et insekt. Ved å endre på plasseringen og lengden på bena kan man så styre uskarpheten.

Det virker ganske smart og intuitivt. Man kan også velge bildets perspektiv og dermed styre dybdeskarpheten i bildet. Det virker ganske godt, og man lærer raskt å kontrollere den lille lusa.

Det er muligheter for å lage et rundt eller firkantet område som skal være skarpt, men man kan også tilføre bevegelsesuskarphet.

Konklusjon

En velfungerende plug-in som er lett å bruke, da man kan arbeide rett oppå bildet. FocalPoint gir deg massevis av mulig heter til å justere uskarphet i bildene, men vi synes at prisen er litt for høy.

Kroner veil. pris 970

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev