Cookies- og Brukervilkår

De beste tipsene til farger

Bilder blir innbydende når fargene får et løft. Vi har samlet våre tre favoritt-tips til kraftige nyanser og farger i Photoshop Elements.

  • 10.05.2013

Den helt klassiske metoden til å få kraftigere farger er å bruke Hue/Saturation, der man skrur opp Saturation. Det finnes allikevel et hav av forskjellige funksjoner man kan bruke, og som gir bedre resultater i Photoshop Elements.

Se også 20 tips til optimale farger


TIPS 1: Ved å arbeide med lag og deres blandingstilstander kan du både gi farger og kontrast et løft samtidig. Sørg for at du jobber i modulen Expert, som du kan velge øverst i brukerflaten. Åpne bildet ditt og tast Ctrl + J for å opprette en kopi av bakgrunnslaget. I paletten Layers velger du nå blandingstilstanden Overlay i rullemenyen øverst. Justér effekten i Opacity. Her har vi satt den til 75%.


TIPS 2: Det er sjeldent alle farger i bildet som trenger kraftigere nuancer, og det er heldigvis enkelt å forsterke en enkelt nyanse. Her har vi gjort de blå tonene i himmelen og vannet kraftigere uten å påvirke de grønne. Velg Enhance, Adjust Color og Replace Color.... Klikk med pipetten i himmelen på den fargen du vil forsterke. Sett Fuziness til rundt 40, og velg Add to sample, som er en pipette med et plusstegn ved siden av. I det svart-hvite eksempelet i vinduet kan du se hvilke områder av bildet som vil bli påvirket. De er nemlig markert med hvitt. Klikk nå på deler av f.eks. himmelen som mangler å bli markerte. Klikk gjerne flere steder. Nå kan du skru opp Saturation til f.eks. +35. Klikk på OK.


TIPS 3: Funksjonen Saturation forsterker alle fargene på én gang, så noen nyanser risikerer å bli til ensfargede flekker hvis de allerede er mettede. Her er funksjonen Vibrance mer sofistikert. Den gjør nemlig bare dempede farger kraftigere, mens den lar allerede mettede nyanser være. For å bruke funksjonen må du velge modulen Quick øverst i brukerflaten. Klikk på punktet Color i høyre side, og velg Vibrance. Her har vi skrudd godt opp, og satt den på 90%.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev