Cookies- og Brukervilkår

Adobe Photoshop Lightroom 3

Det hederskronede organiserings og bildebehandlingsprogrammet ACDSee, der FARTEN ER PÅ TOPP, har forenklet brukersnitt og ny støyfjerner. Se her, om du skal oppgradere eller bytte fra Elements.

  • 08.09.2010

Bildekvaliteten fikk høyeste prioritet under utviklingen av Lightroom 3, og det var faktisk også tiltrengt. Konkurrenter som Capture One ga nemlig skarpere raw-bilder, DxO Optics kunne rette optikkfeil, og støyreduksjonen hadde så begrenset verdi at mange kjøpte plug-ins som Dfine. Alle disse svakhetene er nå utryddet. Først og fremst er den algoritmen som konverterer raw-filene, betraktelig forbedret. Det er som å fjerne et tynt lag av vaselin fra optikken, når man oppdaterer til den nye metoden, som kalles Process 2010. Adobe har valgt å hente fram så mange detaljer som mulig av raw-filer i stedet for å fjerne enhver rest av fine korn, noe som ender i et kunstig plastaktig utseende. Vi bare elsker resultatet, som gir fantastisk kantskarphet, mens de bittesmå kornene på ingen måte sjenerer øyet.

Forrykende støyreduksjon

Programmets støyreduksjon er nå i verdensklasse. Det er forbløffende å se hvordan ellers elendige bilder tatt på ISO 12 800 renses for fargestøy uten videre justeringer. Standardinnstillingen er nemlig ofte alt man trenger. Bekjempelsen av lysstøy er nå også betydelig bedre, og det er lettere å oppnå et resultat hvor man både får fjernet de stygge kornene og bevarer kant-skarpheten. Det er også en fornøyelse å se hvordan optiske feil som fortegning, kromatisk aberrasjon og vignettering nå rettes bare ved å markere et felt. De mest utbredte objektivene fra Canon, Nikon, Tamron og Sigma er allerede innebygd, og flere er underveis.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 13/2010

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev