Bruk Lightroom for alltid

Adobe har sneket inn en overraskende hemmelighet i versjon 5.5 av programmet. Nå virker det fortsatt selv om du stopper abonnementet ditt på Creative Cloud.

14. juli 2014

Fotoentusiasten får mye for pengene ved å abonnere på den kraftige Creative Cloud-pakken med Lightroom og Photoshop CC til 94 kroner i måneden. Utsikten til å miste tilgangen til hele bildeorganiseringen i Lightroom om man sier opp abonnementet, har likevel skremt enkelte.

Dette kritikkpunktet har Adobe nå lyttet til, for fra og med versjon 5.5 av Lightroom vil store deler av programmet fortsatt virke når man stopper den månedlige betalingen.

Man kan fortsatt åpne Library-delen og ha full tilgang til organiseringen av hele bildesamlingen. Modulen Develop – der man utfører alle bildejusteringer – vil ikke virke lengere når man slutter å betale. Det samme gjelder Map og Lightroom mobile, men modulene Slideshow, Web, Book og Print vil også virke akkurat som normalt.

Når man på et tidspunkt begynner å betale igjen, får man Lightrooms fulle funksjonalitet tilbake. Har man kjøpt Lightroom normalt uten et abonnement, vil det selvfølgelig alltid kjøre helt uten de nevnte begrensningene, forsikrer Adobe.

Kanskje du er interessert i...