Cookies- og Brukervilkår

Lightroom 4 åpner raw fra nye kameraer

Oppdaterte versjoner av Lightroom og Camera Raw klarer de nyeste raw-filene. Det er også flere profiler til å rette optiske feil automatisk. Hent programmene i dag.

  • 12.11.2012

Hvis du har et av de nyeste kameraene og ikke kan åpne raw-filene i Lightroom eller Photoshop, er det nå hjelp å få fra Adobe. De er nemlig klare med oppdaterte versjoner av Lightroom 4 og Camera Raw 7 til Photoshop CS6.

Blant de nye kameraene er Canon PowerShot G15, Olympus PEN E-PL5 og PEN E-PM2, Panasonic DMC-GH3 samt Pentax-modellene K-5 II, K-5 IIs og Q10. Nikon D600 har hittil bare vært støttet med en foreløpig profil i Lightroom 4,2, men den er nå gjort ferdig i Lightroom 4.3 RC og Camera Raw 7.3 RC. Det er snakk om en såkalt Release Candidate – altså en gjennomtestet utgave, men som kan inneholde enkelte småfeil.

Adobe har også benyttet anledningen til å rette noen feil. Blant annet kan brukere av Adobe Photoshop Elements 11 nå oppgradere bildekatalogen sin til Lightroom 4. De nye versjonene støtter også flere objektiver til å få rettet optiske feil automatisk. Det gjelder f.eks. Canon EF-24-70 F2.8L II USM og en lang rekke Leica-optikker. Du kan hente Lightroom 4.3 RC her, mens den nye Camera Raw 7.3 RC er her.

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev