Cookies- og Brukervilkår

Lightroom og CS6 klar til nye kameraer

Nå kan du åpne raw-filer fra de nyeste kameraene – inkludert en liten overraskelse. Det er også rettet noen feil, og det er flere objektiver som automatisk kan få rettet optiske problemer.

  • 29.08.2012

Hvis du har et av de nye, spennende kameraene, men hittil ikke har kunnet åpne raw-filer i Lightroom eller Photoshop CS6, er det nå gode nyheter. Adobe er nemlig klar med en oppdatering av begge, slik at du nå kan nyte de nyeste raw-blinkskuddene fra kameraer som Canon EOS 650D, Fuji FinePix F800EXR, Nikon 1 J2, Panasonic DMC-G5 og DMC-LX7 samt Pentax K-30 og Sony DSC-RX100.

Og så er det en liten overraskelse, da Canons nye systemkamera, Canon EOS M, også er støttet, selv om det altså ikke er kommet i salg ennå. Det er snakk om en såkalt Release Candidates av Lightroom 4.2 og Camera Raw 7.2 – altså gjennomtestede utgaver, men som kan inneholde enkelte småfeil.

Lightroom-utgaven byr også på en rekke rettelser av forskjellige feil. Nå kan du f.eks. igjen åpne jpeg-bilder i Elements fra Lightroom, og det skal heller ikke lenger være problemer med å legge opp videoklipp på Facebook. Endelig kan også eiere av Nikon D4, D800 og D800E bruke funksjonen Tether til å utløse kameraene inne fra Lightroom.

Du finner Lightroom 4.2 RC her, mens Camera Raw 7.2 RC er her. På disse lenkene kan du på engelsk også lese mer om nyhetene i de to programmene, og det er en liste over alle de nye objektivene som automatisk får rettet optiske feil.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev