Cookies- og Brukervilkår

Oppdatert Lightroom klarer alle de nye kameraene

Camera Raw er også oppdatert til Photoshop CS6, slik at du nå kan åpne enda flere raw-formater. Det er også kommet nye funksjoner til blant annet HDR-folket.

  • 30.05.2012

Så er Adobe endelig klar med Lightroom 4.1 og Camera Raw 7.1 til Photoshop CS6. Begge gjør det mulig å åpne raw-filene fra en lang rekke nye kameraer som f.eks. Fujifilm X-Pro 1, Panasonic Lumix DMC-GF5, og Sony Alpha37 samt NEX-F3. For Photoshop kan også kameraer som Canon EOS 5D Mark III og Nikon D800 nå åpnes uten problemer.

I tillegg er det kommet ekstra funksjoner i de to nye versjonene. Blant annet er det nå slutt på de selvlysende fargeskjærene som ofte oppstår i kontrastfulle overganger. Den nye teknologien Defringe kan nemlig fjerne den mer vanskelige typen av kromatisk aberrasjon som oppstår når man fotograferer med en lyssterk optikk på største blenderåpning.

Det er også gode nyheter til HDR-folket. Nå kan man nemlig bruke Lightrooms justeringsmuligheter på HDR-filer som er lagret i formatet 32-bit. Her har man tilgang til alle bileddata, så det virkelig er muligheter for å gi en skikkelig runde med bildebehandling når man har smeltet sammen eksponeringene sine.

Du kan lese mer på engelsk om Lightroom 4.1 her, hvor du også kan hente programmet. Du kan også lese om alle forbedringene i Camera Raw 7.1 her. Begge oppdateringene er gratis, og Photoshop CS6 burde oppdatere automatisk.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev