Cookies- og Brukervilkår

Nytt liv til bildet i Photoshop

Hvis landskapsbildet har blitt litt for kjedelig kan du g det en kunstnerisk effekt i Photoshop ved å speile den ene siden, så resultatet blir symmetrisk på begge sider. Her bruker vi også raw-konverteren til å lage en sterk fargetoning.

  • 17.11.2013

Last ned filen her - bare for abonnenter

Det gir en morsom og surrealistisk effekt når man speiler et bilde så det er symmetrisk på begge sider. Her har vi brukt et landskapsbilde, hvor trærne blir speilet, men du kan bruke mange forskjellige bilder til formålet. Resultatet blir imidlertid best hvis formene er organiske, det kan f.eks. være trær, planter og lignende.

Vi lager også bildet om til svart-hvitt og tilfører en toning for å øke den kunstneriske effekten. Selv om bildet er en jpeg-fil, kan vi bruke Photoshops raw-konverter, Camera Raw, til å justere farger og kontrast, samt tilføre korn. I raw-konverteren bruker vi funksjonen Del toner til å gjøre bildets mørke områder litt blåaktige og de lyse områdene lett gule. I artikkelen her gjennomgår vi trinn for trinn hvordan du lager effekten.

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev