Adobe Photoshop CC 2017

Brukergrensesnittet i den nyeste versjonen av Photoshop CC har fått nye funksjoner.

© Adobe

Slik bruker du startsiden i Adobe Photoshop CC

Noe av det mest iøynefallende ved Adobes nyeste store oppdatering av Photoshop CC er det brukergrensesnittet som møter deg når du åpner programmet. Her får du oversikt over hva du kan bruke det til.

19. juni 2017 av Poul Siersbæk

Med det nyeste brukergrensesnittet i Photoshop CC møtes du nå av en oversikt med miniatyrer i stedet for å komme rett til arbeidsrommet. 

Det er de bildene du jobbet med sist, og det gir helt nye måter for å komme i gang på. 

Det er f.eks. lett å gå fort tilbake til de filene du vil jobbe med over lengre tid.

Adobe Photoshop CC 2017

Når du åpner Adobe Photoshop CC 2017 møtes du av mange små miniatyrbilder.

© Adobe

Brukervennlighet i høysetet i Photoshop CC

Bak det nye brukergrensesnittet i Photoshop gjemmer deg seg flere smarte endringer. 

Vil du opprette et nytt dokument, dukker det opp enda en splitter ny boks som tilbyr deg å opprette dokumentet etter en rekke forskjellige forhåndsinnstillinger. Også her har Adobe tenkt brukervennlighet, for funksjonen skal gjøre det lettere for brukeren å komme fort i gang.

Her kan du se hva det nye brukergrensesnittet gjemmer på. 

Hvis du ikke liker det noe særlig, hjelper vi deg også til med å komme tilbake til det gamle, hvis du foretrekker det. Heldigvis er det ikke så vanskelig.

Slik åpner du bildene i Photoshop CC 2017

  • På Photoshops nye startside er Recent Files valgt som utgangspunkt. 
  • Klikk på New… for å opprette et nytt dokument. 
  • Du kan også klikke på Presets, hvor du får flere valg med faste formater, og du kan f.eks. også definere sideforholdet.

Slik ser du miniatyrbilder

Miniatyrvisning er programmets standardinnstilling. 

Hvis du vil se de sist åpnede filene med kun filnavn i stedet, klikker du på listevisning.

Photoshop CC 2017

Under Preferences eller Innstillinger kan du finjustere hvordan startsiden skal se uy.

© Adobe
Photoshop CC 2017

Du kan bruke faste maler når du vil opprette et nytt dokument.

© Adobe

Slik går du tilbake til det gamle brukergrensesnittet

  • Når du har åpnet Photoshop, går du til Photoshop CC i menylinjen. Her velger du Preferences og General.... 
  • Nå åpner programmet en ny boks. Her fjerner du markeringen ved Show “Start” Workspace When No Documents Are Open, når det ikke er noen åpne dokumenter.
Neste gang du åpner programmet, er endringene dine aktivert, og det nye brukergrensesnittet er helt usynlig.

Kanskje du er interessert i...