Cookies- og Brukervilkår

Test av Nero 9

Den store programpakken til bilder, video, dvdbrenning og mye mer er tilbake. Den har massevis af muligheter, men det er bare noen få nyheter, og Nero er dessverre blitt litt sløv i oppfattelsen.

  • 16.03.2009

Det er vanskelig å kategorisere Nero, som har utviklet seg fra å være et enkelt brennerprogram til en stor pakke med 21 programmer til videoredigering, musikk, bild ebehandling og mye mer. Dermed kan man gjøre alt fra overføring av bilder og video, redigering, og til å brenne fremvisninger og hjemmeopptak.

Det glimrende brennerprogrammet Burning ROM er fortsatt med. Det gir muligheter for å brenne en rekke formater, deriblant Blu-ray, og det har innebygd virusskanner som sjekker de filene man brenner.

Alle programmene kan styres fra menyen StartSmart, der man velger hvilken oppgave man vil i gang med. StartSmart åpner dermed det relevante programmet. Dessverre er Nero blitt tungt å jobbe med, så det tar omkring 20 sekunder bare å åpne Burning ROM. Her var forgjengeren raskere. Vi mistenker en avansert og lekker ventegrafikk for å være en av synderne her.

Med StartSmart, som man kan legge i systemmappen i Windows, velger man hvilken oppgave man vil sette i gang med i Nero 9.

Gir raske resultater

Bildebehandlingsdelen Photo-Snap er et brukervennlig program som setter alle i stand til å forbedre kontrast, lys, farger og skarphet med mer, i et bilde. En erfaren fotograf vil raskt savne avanserte funksjoner til markering og arbeide med lag.

Det samme gjelder videoredigeringen, som er lett å gå i gang med, og som gir raske resultater, men som savner avanserte muligheter for f.eks. å justere lys og farger, men man kan arbeide med AVCHD-filer og lagre i HD-format.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 05/2009

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev