Cookies- og Brukervilkår
Canon EOS 60D

Canon EOS 60D

Som de første i Europa har vi hatt EOS 60D til test. Det har både skyhøy oppløsning, hd-video og en fleksibel skjerm. Les om nyheten har nok til å få oss til å bryte ut i den reneste begeistring.

  • 07.10.2010

Det gir best mening å betrakte 60D som et kamera som kiler seg effektivt inn mellom begynnerkameraet EOS 550D og actionkameraet EOS 7D. Nyheten har nemlig fått noe av det beste fra de to andre, noe som gjør EOS 60D til et av markedets mest interessante allroundspeilreflekskameraer.

Den skyhøye oppløsningen på 17,9 megapiksler er arvet fra EOS 7D. Alle pikslene koster likevel litt hastighet, da EOS 60D bare klarer 5,3 bilder i sekundet, som faktisk er færre enn de 6,3 bildene i sekundet som forgjengeren klarte. Det er selvsagt også saktere enn 7D’s imponerende 8,0 bild er i sekundet, så noe rendyrket actionkamera er nyheten 60D altså ikke.

En glimrende live view fra 7D finner vi igjen hos 60D. Det har ansiktsgjenkjennelse, og man kan fokusere med live view aktivert ved å trykke utløserknappen halvveis ned.

Her er Canon raskere enn Nikon, men fortsatt ikke fullt så rask som Sony. Et ekstra kreativt innslag i 60D’s favør er den ­ eksible skjermen på 3,0 tommer med en imponerende oppløsning på 1 040 000 punkter.

Skjermen kan vippes 175 grader og vris 270 grader, og den er helt fri for reflekser på grunn av en spesiell overflatebehandling. I direkte sollys skuffer skjermen likevel litt, da det her kan være vanskelig å se alle bildedetaljene tydelig.

BESTILL DIGITAL FOTO

Les hele testen i Digital Foto nr. 15

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Fakta:

Set til: 10.089 kr.
Megapiksler: 17,9
Bilder/sekund: 5,3
Skjermstørrelse: 3,0"

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev