Cookies- og Brukervilkår

Canon IXUS 300 HS

Med denne modellen FEIRER DEN DIGITALE IXUS-SERIEN TIÅRSJUBILEUM. Den kan skryte av manuelle funksjoner og HD-video i Super Slow Motion, og objektivet har en stor lysstyrke, men har IXUS 300 HS virkelig ingen svake punkter? Svaret får du her.

  • 19.08.2010

Canons IXUS-serie var den første kameraserien som fikk kunder som prioriterte en smart kompakt design og en høy brukervennlighet fremfor klassiske fotografiske dyder som manuell kontroll og kraftig zoom. Den digitale familien har nettopp rundet ti år, og jubileumsmodellen IXUS 300 HS lanserer noen nye og overraskende tiltak som man ikke har sett i serien. Kameraet er likevel ganske konservativt når det gjelder oppløsningen på 10,0 megapiksler samt 3,8x optisk zoom, som tilsvarer 28-105 mm. Her hadde det vært kjekt om Canon hadde justert litt opp på ambisjonene, så man f.eks. hadde hatt 5x zoom å leke med. Mange av konkurrentene har 24 mm vidvinkel, og det hadde vi også gjerne sett her.

Dobbelt så lyssterkt

Kameraet har F2.0 som største blender. Her slippes det inn dobbelt så mye lys til bildesen-soren som ved konkurrentenes blender F2.8, og det betyr at man utmerket kan fotografere i svak belysning uten bruk av blits. Den innebygde blitsen klarer seg uansett utmerket, der spesielt funksjonen Smart Flash Exposure sikrer at man unngår overeksponerte bilder selv om avstanden mellom motiv og kamera er ganske liten. IXUS 300 HS kan ta åtte bilder i sekundet, men her synker oppløsningen til 2,5 megapiksler. Ønsker man å fotografere i maksimal oppløsning, kommer man ned på 3,7 bilder per sekund. Som en nyhet i et IXUS-kamera kan man velge både blenderprioritert og lukkertidsprioritert. De 22 motivprogrammene byr på artige muligheter, med f.eks. et fiskeøyeprogram som forvrenger proporsjonene, samt miniatyrprogrammet, som kan fotografere landskap så bare det midterste blir skarpt. Med Smart Shutter kan man aktivere selvutløseren med et smil eller et vink, og bruker man ansikts-gjenkjennelsen, kan kameraet kjenne igjen opptil 35 ansikter innen det samme motivet. Bildekvaliteten er i en klasse for seg. Særlig skarpheten og detalj gjengivelsen imponerer, noe som antagelig skyldes at Canon har satset på en cmos-bildesensor

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 12/2010

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev