Cookies- og Brukervilkår

Casio Exilim EX-F1

Ved første øyekast ligner Casios nyhet et ganske alminnelig zoomkamera med beskjeden oppløsning og en alt for voldsom pris. I virkeligheten er det snakk om en teknologisk milepæl, som mer enn noe annet kamera flytter grensene for hva det er mulig å ta bilder av.

  • 25.06.2008

La oss begynne med å slå fast at fotografering aldri blir det samme igjen når man først har fått Casios nyhet Exilim EX-F1 mellom hendene.

Alle som har prøvd å fotografere sport vet at det både skal mye flaks og talent til for å komme hjem med gode bilder. Målet blir alt for ofte scoret midt mellom to bilder, eller så er ballen allere borte når man endelig får trykket på utløseren. Den tiden er over.

Vi tok for eksempel bilder av en golfspiller da han svingte køllen og sendte ballen avgårde. Fra svinget begynte til det var over, hadde EX-F1 tatt over 100 bilder på 6,0 megapiksler hver, men en filstørrelse på omtrent tre MB. På et av bildene så man køllen som nettopp hadde truffet ballen. Den slags bilder er det umulig å ta under normale omstendigheter med et annet kamera.

Der den korteste lukkertiden på de selv de beste kameraene er på 1/8000 sekund, kan Casio fryse bevegelser i bare 1/40 000 sekund. Det er nok til å vise hvordan en oppblåst ballong imploderer etter å ha blitt prikket med en knappenål.

Les hele artiklen i DIGITAL FOTO nr. 10/2008

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev