Cookies- og Brukervilkår

Den perfekte turkameraten

Nå kan du ikke bare se nøyaktig hvor bildene er tatt, men også i hvilken retning du har tatt dem. Dette nye gps-kameraet fra Sony har nemlig innebygd kompass. I tillegg byr det på en kraftig zoom.

  • 15.02.2010

Vi har lenge ropt etter flere kameramodeller med innebygd gps, så stedsangivelsen skrives direkte inn i bildefilene, og nå er Sony klare til å gjøre noe med sagen med sitt første gps-kamera på det norske markedet.

Og japanerne har til og med lagt til en svært smart funksjon som gjør posisjonsangivelsen enda bedre. Kameraet har nemlig innebygd kompass, slik at man i ettertid kan se i hvilken retning man har tatt bildene sine.

Gps og kompass er likevel ikke det eneste som gjør det nye Cyber-shot DSC-HX5 reisevennlig. Tross en beskjeden størrelse som gjør at kameraet kan ligge i en lomme, er det hele 10x optisk zoom å kose seg med, som tilsvarer 25-250 mm.

Dermed får man både kraftig vidvinkel og massevis av tele. Når man står overfor et storslått motiv på turen, kan man ta i bruk funksjonen Sweep Panorama Mode, der man bare trykker ned utløserknappen og beveger kameraet over hele scenariet – så tar kameraet en rekke bilder som det automatisk setter sammen til et panorama.

HX5 kan også ta seks bilder på under ett sekund i svakt lys. Deretter kombineres de seks bildene til ett, som etter sigende skal ha mindre støy og flere detaljer enn om man bare hadde tatt ett enkelt bilde. Kameraet kan også ta opp HD-video i oppløsningen 1920 x 1080 piksler.

Nå også med SD-kort

En av de største overraskelsene er at man nå kan bruke SD-kort i et Sony, som ellers har holdt fast på Memory Stick i kompaktkameraer. Det er en fordel når man skal ta opp HD-video, der man har behov for høy kapasitet.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev