Cookies- og Brukervilkår

Ekstrem ISO til OL-fotografene

Sportsfotografer fra hele verden samles i Vancouver i midten av februar til vinter-OL, og det blir med nytt utstyr i veskene. Både Canon og Nikon er nemlig klare med nye profesjonelle modeller, hvor ISO kan komme helt opp på rekordhøye 102400.

  • 17.12.2009

Det er ingen tilfeldighet at Canon og Nikon lanserte nye modeller til sportsfotografer i løpet av den samme uken midt i oktober. Vinter-OL er rett rundt døren, og produsentene vil forsyne pressen med det nyeste utstyret til den store begivenheten. Og timingen er ikke det eneste punktet hvor erkerivalene er enige. Både Canon EOS-1D Mark IV og Nikon D3S kan nemlig ta bilder ved imponerende ISO 102 400, så fotografene kan komme hjem med skarpe bilder selv om lyset skulle gå i skøytehallen. Ca-non og Nikon konkurrerer heller ikke på prisen. Bare 2000 kroner skiller modellene. EOS-1D Mark IV koster 47 999 kroner, mens D3S har en veiledende pris på 45 999 kroner.

Canons modell har en bildebrikke i størrelsen APS-H, som gir en brennviddeforlengelse på 1,3x. Oppløsningen er på 16,0 megapiksler, og man kan ta ti bilder i sekundet.

Flere fokuspunkter

Canon har arbeidet intenst med autofokus-systemet, etter at enkelte brukere opplevde problemer med skarphet på forgjengeren Mark III og måtte ha det på service før det fungerte optimalt. Nå er det 45 fokuspunkter, hvorav 39 er av den raske og mer lysfølsomme kryssensortypen. Det skulle gi en større sikkerhet for skarpe bilder. Man kan også ta opp video i Full HD på 1920 x 1080 piksler.D3S fra Nikon byr på en full-frame-sensor i Nikons FX-format. Til gjengjeld er oppløsningen bare på 12,1 megapiksler. Man kan også beskjære bildet i fotograferingen, så utsnittet tilsvarer APS-C-format med en brennviddeforlengelse på 1,5x. Oppløsningen nedsettes da til 5,1 megapiksler. Stillt til full-frame kan man ta ni bilder i sekundet, mens man kan ta 11 bilder per sekund i det beskårede formatet. Nikons kamera har 51 autofokuspunkter, og her er det 15 kryssensorer. Videoopptak gjøres i HD-for-mat med 1280 x 720 piksler.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev