Cookies- og Brukervilkår
Adobe Photoshop Elements 8

Elements 8 med HDR-effekt

En av de største nyhetene i den nye versjonen av Adobe Photoshop Elements er uten tvil muligheten for å sette sammen flere eksponeringer av samme motiv automatisk.

  • 12.10.2009

Med denne teknikken sikres det flere detaljer i både høylys og skygger, og da kan det ikke bli stort enklere enn her. Du markerer bare bildene og velger funksjonen Exposure – så ordner programmet resten, og til slutt får man muligheten for å finjustere lysbalansen i henholdsvis de lyseste og mørkeste områdene. Funksjonen kan også brukes til å smelte sammen et bilde med et godt belyst motiv i forgrunnen – f.eks. tatt med utfyllingsblits på en person – med et eget og godt eksponert bilde av bakgrunnen.

En annen stor nyhet er muligheten for å skalere et bilde den ene veien, men samtidig sørge for at personer eller andre vesentlige elementer i bild et ikke endres. På den måten kan en gruppe mennesker spredt ut over f.eks. en strand lett samles til en tett gruppe. Man kan også markere hvilke elementer som henholdsvis skal fjernes fra og beholdes på bildet under operasjonen.

En tredje svært interessant og tidsbesparende funksjon er ansiktsgjenkjennelse, som nå er bygd inn i organiseringsdelen Organizer. Den finner fram til ansikter i bilder, og når du en gang har gitt vedkommende det rette navnet, vil Elements 8 prøve å gjenkjenne personen i de andre bildene dine, så du raskt og enkelt kan få lagt til navnet til alle sammen. Det lagres som nøkkelord, så det blir en lek å finne samtlige bilder av et kjært familiemedlem i bildearkivet.

Elements 8 har også arvet et par mindre funksjoner fra storebror Photoshop CS4, som f.eks. at paletter og vinduer nå kan arrangeres mer fritt. Det gjør det langt enklere å se en gruppe åpne bilder side om side i programmet. I tillegg er panelet Adjustments – også kjent fra CS4 – kommet til, så man raskt kan stille glideknappene til justeringslag som f.eks. Levels og Hue/Saturation uten å måtte åpne et eget vindu først. Nå er det også mulig å få vist et eksempel på den detaljen som man er i ferd med å klone inn med verktøyet Clone Stamp Tool. Elements 8 koster veiledende 890 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev