Cookies- og Brukervilkår

Fujifilm FinePix X100

X100 forener klassiske Leica-dyder med en ytterst avansert elektronisk søker. Resultatet er ET USEDVANLIG SPENNENDE KAMERA SOM KAN TA GLIMRENDE BILDER.

  • 30.06.2011

Man må ikke la seg lure av den ytre retrodesignen, for X100 kan by på en APS-C-sensor i samme størrelse som et normalt speilrefleks. Optikken er til gjengjeld ikke utskiftbar men har en fast brennvidde på hele 35 mm. Det beste med X100 er i stor grad søkeren, som både er optisk og elektronisk. Når du setter øyet intill den og slår på kameraet dukker det opp en rekke nyttige informasjon. Under selve motivet ser du ISO-verdi, blender, lukkertid og valgt program. Øverst er det status på batteri og minne, lysmålings-mønster og valgt innstilling av fargegjengivelse og dynamisk område. All denne informasjonen kan utvides med hjelpelinjer, et diskret og effektivt elektronisk vater og ikke minst et stort live-histogram. Det siste er et fantastisk redskap til å fortløpende se om eksponeringen sitter bra. Opplysningene vises så elegant at man opplever å bli informert i stedet for å bli forstyrret. Vipper du på den lille armen foran på kameraet ved siden av blitsen, skifter søkeren til å bli 100 prosent elektronisk. Nå ser man fortsatt gjennom søkeren bildet slik det blir, altså i den valgte fargemetningen og eksponeringskompensasjonen. Et langt trykk på utløseren aktiverer nedblending, så man kan se dybdeskarpheten. Den elektroniske søkeren er veldig finkornet med en oppløsning på hele 1 440 000 punkter. Enda et vipp på armen og du er tilbake i den optiske søkeren.

Konklusjon 88%

Les mer
Les HELE testen i Digital Foto nr. 10, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO KLIKK HER
        BESTILL DIGITAL FOTO


Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev