Cookies- og Brukervilkår

Godt nytt til entusiastene

To år etter at Panasonic lanserte det avanserte kompaktkameraet LX3, er oppfølgeren endelig klar. Det fikse entusiastkameraet byr blant annet på et NYTT LYSSTERKT OBJEKTIV MED MER ZOOM og manuelle muligheter. Nå skal kampen tas opp med Canons G11.

  • 25.08.2010

Hvis speilrefleksutrustningen blir for tung å bære på, er det flott med et avansert kompaktkamera med høy bildekvalitet og manuelle funksjoner. Nå er Panasonic klare med en ny modell, som skal leve opp til disse kravene. Kongen i denne klassen har lenge vært Canons PowerShot G-serie, og da DIGITAL FOTO var på forhåndspremiere på Lumix DMC-LX5, la Panasonic heller ikke skjul på at de vil gå beinhardt inn for å overta herredømmet fra G11.

I likhet med Canons modell byr LX5 på muligheter for å fotografere i raw-format og en forholdsvis beskjeden oppløsning på 10,1 megapiksler. Ccd-sensoren, som er nyutviklet, skal gi et større dynamisk område og være bedre til å håndtere støy enn forgjengeren LX3. Den optiske zoomen er på 3,3x, som tilsvarer 24-90 mm. Det er litt mindre enn Canons 5x, men til gjengjeld er den nye modellen dobbelt så lyssterk, da blender-åpningen kan komme helt opp i F2.0 mot F2.8 på PowerShot G11.

Som en nyhet er LX5 nå utstyrt med et smart vridbart hjul på kameraets bakside, som brukes til å skifte blender, lukkertid eller eksponeringskompensasjon. Kameraet har også fått en stor og egen knapp som raskt aktiverer videofunk-sjonen, som kan ta opp i HD-format på 720p. I tillegg kan man nå montere en elektronisk søker i blitsskoen, hvis man ikke nøyer seg med å komponere på lcd-skjermen. Den må kjøpes som tilbehør til kameraet.

Panasonic Lumix DMC-LX5 forventes å koste 5000 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev