Cookies- og Brukervilkår
Panasonic Lumix DMC-G1

Kompakt kamera med utskiftbar optikk

Panasonic har fjernet speilet i sitt nye systemkamera. I stedet er det nå en elektronisk søker med live view, som kan trekke på fordelene fra både kompaktkameraer og speilrefleks

  • 20.11.2008

Etter et meget tett samarbeide har produsentene Panasonic og Olympus nå utviklet standarden Micro Four Thirds, som er et helt nytt digitalt system. Det første kameraet er Lumix DMC-G1 fra Panasonic.

Panasonic Lumix DMC-G1

Selv om speilet er fjernet, har produsenten klart å lage et svært kompakt kamera som inneholder alle fordelene fra speilrefleks, f.eks. muligheten for å skifte optikk.

I stedet for speil og optisk søker brukes live view og en elektronisk søker. Nettopp søkeren har en oppløsning som tilsvarer hele 1,4 megapiksler og viser 60 bilder i sekundet, noe som gir et meget klart og detaljert søkerbilde.

Panasonic Lumix DMC-G1

Speilreflekskameraer bruker vanligvis en lynrask fasegjenkjennelse til autofokus, men det krever speil, og er derfor slett ingen mulighet i det nye G1. Kameraet bruker i stedet kontrastgjenkjennelse, som vi kjenner fra kompaktkameraer. Denne typen er normalt mer langsom enn fasedeteksjon, men Panasonic har faktisk klart å skru opp hastigheten, slik at den er minst like rask som fasedeteksjonen på mange speilreflekskameraer.

Ved hjelp av live view og kontrastdeteksjon kan man både bruke ansiktsgjenkjennelse i kameraet og iA-funksjonen, som kan gjenkjenne motivtypen og helt automatisk stiller til f.eks. landskap eller makrofotografering.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev