Cookies- og Brukervilkår

Koreansk kamp mot støvet

I likhet med de japanske elektronikkgigantene Sony og Panasonic, vil koreanske Samsung også produsere speilreflekskameraer. Nyeste modell er GX-20 med 14,5 megapiksler og et kamerahus som tar inntrengerne støv og vann på alvor.

  • 21.05.2008

Hjertet i GX-20 er en ny bildebrikke, som er utviklet i tett samarbeid med Pentax gjennom de siste par årene. Kameraet er da også langt på vei et Pentax K20 D med litt andre former. Dessuten er deler av den bildedannende elektronikken Samsungs egen. Den nye bildebrikken skal blant annet bruke mindre strøm og gi færre korn enn hos konkurrentene.

Firmaet har lagt stor vekt på at hverken vann eller støv skal kunne trenge inn i huset. Kamerahuset er forseglet mot støv på hele 72 stedet. Det gjelder for eksempel utløserknappen og navigasjonsknappen. Hvis mikrososkopiske støvkorn likevel finner veien inn, er bildesensoren dobbelt sirkret mot støv ved hjelp av en spesialbehandlet overflate der støv ikke skal feste seg, og en vibrasjonsmekanisme til å fjerne det som likevel gjør det.

Kameraet har optisk bildestabilisering som beveger på bildebrikken for å eliminere bevegelser fra hendene. Funksjonen High Dynamic Range gir flere detaljer i helt lyse og mørke områder i et bilde.

Rask raw

Som hos Pentax er det en spesiell knapp som raskt kan fotografere i raw i stedet for jpeg, uten å måtte endre innstillingene gjennom menyen, når det dukker opp et egnet motiv. Kameraet lagrer raw-bilder i det standardiserte dng-formatet, slik at man umiddelbart kan redigere dem i Elements. Samsung GX-20 selges i kit med et objektiv på 18-55 mm til 9995 kroner.

Samsung GX-20

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev