Cookies- og Brukervilkår

Leica X1

Leica er synonymt med knivskarpe bilder, unik manuell kontroll og robuste kameraer i en nydelig retrodesign. Vi tester Leica X1.

  • 28.11.2011

Leica X1 er ikke noe unntak, men prislappen vil nok også kunne få et par entusiasthjerter til å hoppe over et par slag. For X1 koster nemlig rundt 5000 kroner mer enn tes-tens nest dyreste kamera. Sammen med Fujifilm X100 leverer X1 testens mest intuitive manuelle kontroll, hvor blender og lukkertid justeres på to innstillingshjul øverst på kameraet.

Ergonomisk er X1 fremragende, der knapper og innstillingshjul sitter perfekt plassert. X1 har i det hele tatt mange designlikheter med den langt dyrere storebroren M9. I denne testen er X1's menysystem blant de absolutt beste. Menyen og alle snarveisknappene gjør at man raskt blir fortrolig med de viktigste funksjonene. X1 har en fast brennvidde som tilsvarer 36 mm, og objektivet Leica Elmarit F2.8 tegner fint skarpt fra bildekant til bildekant ved alle blendertrinn. Autofokusen har 11 punkter, men den arbeider langsomt, så noe actionkamera er ikke X1. Det understrekes av at kameraet maksimalt kan ta bare tre jpeg-bilder i sekundet.

Konklusjon 82%

Les mer
Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.
BESTILL DIGITAL FOTOTilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Konklusjon:

X1 byr på unik manuell kontroll og leverer knivskarpe bilder. Autofokusen er likevel for nølende. Estetikken er høy her, men det samme er prisen.

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev