Cookies- og Brukervilkår
Pentax K-7

Lettvekter til de hardføre

Pentax hopper på videobølgen med det semiprofesjonelle speilreflekskameraet K-7 og presser Olympus og videospesialisten Sony, som ennå ikke har video i DSLR.

  • 21.05.2009

Det må være røde ører, spesielt hos Sony, som er blant de helt store produsentene av video- kameraer, men ennå ikke har et speilrefleks med video. Nå er de blitt forbikjørt av lille Pentax, som med det nye, semiprofesjonelle K-7 trer inn i filmskapernes verden, hvor Canon og Nikon allerede har flere modeller.

Nyheten fra Pentax kan ta opp video i HD-oppløsning på 1280 x 720 eller 1536 x 1024 piksler med 30 bilder i sekundet, men man får ikke Full HD som på Canons modeller.

Pentax K-7

K-7 er ganske kompakt og blant de minste og letteste i mellomklassen. Allikevel er det snakk om et kamera med mange spennende funksjoner og fine spesifikasjoner. K-7 er utstyrt med en ny cmos-sensor med en oppløsning på 14,6 megapiksler.

Pentax K-7

Dessuten har kameraet fått en ny pentaprismesøker med en dekningsgrad på 100 prosent, mens man i mange andre kameraer bare ser omkring 95 prosent av det som kommer med på bildet. Kameraet har 11 auto-fokuspunkter, hvorav ni er kryssensorer som er ekstra presise.

Pentax K-7

Dessuten er det snakk om et svært raskt kamera, som kan bruke lukkertider på ned til 1/8000 sekund og ta serier med hele 5,2 bilder i sekundet.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev