Cookies- og Brukervilkår

Nikon 1 V1

Både når det gjelder navn, sensorformat, design og kameratype har Nikon visket ut hele tavlen og har startet et nytt kamerasystem fra bunnen.

  • 04.11.2011

Så fikk vi endelig Nikons eget systemkamera, og ryktene var for en gangs skyld sanne. Det nye kamerasystemet fikk ikke APS-C-sensor, som et speilreflekskamera. I stedet er det utrustet med en cmos-sensor i det helt nyutviklede formatet på 13,2 x 8,8 mm, som Nikon har døpt CX. Sensorstørrelsen er bare halvparten av Micro Four Thirds, men likevel betraktelig større enn Pentax' nye Q-system. Nikons nye 1-system har med andre ord en sensor som er under halvparten så stor som den APS-C-sensoren som ligger i selv det billigste Nikon D3100 speilreflekskamera. Det gir muligheter for å lage både kameraet og objektivene mer kompakte. Samtidig er den lille sensoren en tikkende bombe under bildekvaliteten, fordi de enkelte pikslene er små. Så snart vi var ferdige med å nyte V1's elegante design og utførelse, som klart overgår de fleste av Nikons speilreflekskameraer, begynte vi derfor å se nærmere på bildekvaliteten med bange anelser.
La oss begynne med å slå fast at Nikon ikke har klart å oppheve naturlovene. Den lille sensoren med den forholdsvis beskjedne oppløsningen på 10,0 megapiksler gjør det godt. V1 ble likevel satt grundig til veggs da vi testet den opp mot Sony Alpha NEX-C3, som er både mindre, lettere, billigere og har høyere oppløsning på sin APS-C-sensor. Hvordan det vil gå mot Alpha NEX-7, som er mindre, lettere og koster omtrent det samme som V1, men har hele 24,0 megapiksler på sin over dobbelt så store sensor, vil bare tiden kunne vise.

Konklusjon 83%

Les mer
Les HELE testen i Digital Foto nr. 16, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev