Cookies- og Brukervilkår
Sony HDRCX500

Ny sensor med lav støy

Sony oppdaterer HD-flaggskipene i HDRCX500-serien med en helt ny bildebrikke, som blant annet lover langt lavere støy i opptakene. Den nye cmos-sensoren Exmor R er forbedret ved at fotodiodene nå brer seg helt over en piksel i stedet for bare delvist.

  • 12.08.2009

Det gjør videokameraene mer følsomme og dermed bedre til å samle opp detaljer i svak belysning. Samtidig er konverteringen fra analog til digital nå innebygd i bildebrikken, mens den tidligere var i et eget kretsløp. Fotodiodene er også blitt plassert nærmere overflaten av brikken, og alt dette sikrer til sammen høy bildekvalitet.

Den nye bildebrikken på 12,0 megapiksler kommer i videokameraene HDR-CX520VE og HDR-CX505VE, som har henholdsvis 64 GB og 32 GB internt minne. Begge tar opp i Full HD med 1920 x 1080 piksler i formatet AVCHD, og spesielt nok blir videosekvensene automatisk konvertert fra interlaced til progressive med 50 bilder per sekund når man avspiller dem via HDMI-kabel. Progressive gir i teorien et mer rolig bilde. De to videokameraene

nyter også godt av en forbedret bildestabilisering, som motvirker bevegelser i tre retninger. Den nye Sony G Lens-optikken har 12 ganger optisk zoom, mens skjermen er på 3,0 tommer med en oppløsning på 230 000 piksler. En nyhet er at videokameraene kan følge et bestemt ansikt i menneskemengden ved hjelp av ansiktsgjenkjennelsen, og videosekvensene får automatisk lagt til gpsinformasjoner og plasseres på et kart. HDRCX520VE og HDR-CX505VE koster henholdsvis 12 000 og 10 000 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev