Cookies- og Brukervilkår
Canon D300

Ny speilrefleksserie fra Canon

Etter lang tid med rykter har Canon i dag lansert en av årets mest spennende kameranyheter på en pressekonferanse. Det er bare en måned siden Nikon kom med entusiastmodellen D300S, og nå svarer Canon tilbake med EOS 7D, som byr på høyere oppløsning og videoopptak i Full HD og en rekke andre nyheter. Kameraet er det første i en helt ny serie og legger seg mellom EOS 50D og EOS 5D Mark II når det gjelder pris og prestasjoner.

  • 01.09.2009

Bildebrikken er i APS-C-størrelse, så man får en brennviddeforlengelse på 1,6x, og oppløsningen er på 17,9 megapiksler.

EOS 7D har hele to bildeprosessorer av typen DIGIC 4, noe som gjør det i stand til å ta åtte bilder i sekundet. Og mens både 50D og 5D Mark II bare har ni fokuspunkter, byr nyheten på 19, og samtlige av dem er kryssensorer, som måler både vannrett og loddrett for økt presisjon.

Hele søkersystemet er også forbedret, slik at man nå ser 100 prosent av bildet, der mange andre kameraer bare viser 95 prosent og dermed kutter litt av kantene. Søkerbildet er også større enn normalt på kameraer med APS-C-sensor. Nå sitter det også en gjennomsiktig lcd-skjerm i søkeren, så man f.eks. kan få vist hjelpelinjer eller størrelsen på området som kameraet spotmåler i. På lcd-skjermen på 3,0 tommer kan man i tillegg se et gyrometer, som viser om kameraet holdes helt rett.

Lysmåleren i 7D er helt nyutviklet og måler lyset i 63 soner. Systemet får blant annet beskjed fra fokuspunktene om avstanden til motivet og kan skjelne farger, alt sammen for å øke muligheten for å få en perfekt eksponering.

Det er innebygd blits her, men som det første EOS-kameraet har 7D også fått innebygd sender, så man kan fjernstyre eksterne Speedlite-blitser fra kameraet uten ekstrautstyr. De fleste knapper, blant annet utløserknappen, kan nå programmeres, så man kan legge sine egne favorittfunksjoner på dem.

Video kan tas opp i en oppløsning på opptil 1920 x 1080 piksler med 30 bilder i sekundet, og man har full manuell kontroll over lukkertid og blender ved opptak. Etterpå kan man klippe i opptakene direkte i kameraet.

Kamerahuset får en veiledende pris på 18 579 kroner, men 7D kan også kjøpes i kit med et helt nytt objektiv på 18-135 mm for 22 499 kroner eller med et 15-85 mm-objektiv, som også er nytt.


Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev