Cookies- og Brukervilkår

Ny versjon av Lightroom på vei

Det er allerede nå mulig å prøve den kommende versjon 2.0 av Lightroom. Adobe har nemlig frigitt en beta som byr på flere tiltrengte forbedringer.

  • 02.06.2008

Den største nyheten er at man nå kan justere f.eks. lys og farger i utvalgte områder ved å male med en pensel.

Det helt spesielle ved disse nye lokale justeringene er at endringene ikke er destruktive på piksel nivå som i Photoshop, men i stedet påføres i et slags lag som man senere kan fin justere. Det er altså nå mulig å bruke de velkjente teknikkene som Dodge og Burn direkte i Lightroom, men man kan også endre lokalt på f.eks. fargemetningen, lysbalansen eller klar-heten med funksjonen Clarity.

Det er også kommet et par høyst velkomne forbedringer i organiseringsdelen. Det nye filterpanelet gjør det f.eks. langt lettere å søke og sortere i bildesamlingen, da man lett kan innsnevre valgene sine, alt etter kamerainnstillingene.

Bedre skarphet

Adobe har også lyttet til et stort ønske fra fotografene om en bedre skarphet når man skriver ut og eksporterer bilder. Skarpheten er bygd opp slik at den deles inn i pre- og output-sharpening og tar høyde for om bildene skal brukes til skjerm eller utskrift. Det er til stor hjelp å slippe å måtte en tur innom Photoshop med bildene sine for å få optimal skarphet.

Integrering med Photoshop CS3

Lightroom 2.0 får også bedre integrering med Photoshop CS3, da man kan velge bilder og be om å få dem samlet til et panorama eller kombinere flere eksponeringer med HDR i Photoshop. Det er også mulig å åpne bildene som Smart Objects i Photoshop.

Nå kan man også bruke Lightroom fordelt over flere skjermer. Adobe har ikke opplyst om når Lightroom 2.0 kommer ut.

Hent betaversjonen her: Lightroom 2.0 betaversion

Photoshop Express

Adobe har også lansert sitt svar på et gratis program til bildebehandling og presentasjon av bildene på nettet. Med Photoshop Express er alt du trenger en internettforbindelse for å kunne legge ut bildene dine på Adobes galleri samt justere f. eks. lys, farger og skarphet på bildene dine ved hjelp av internettleseren din.

Du kan oppdatere fotogalleriet med nye bilder direkte på feriestedet og utføre enkel bildebehandling med det samme. Alle bildene kan samles i et album og nytes som en fremvisning .

Gratis Photoshop Express

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev