Cookies- og Brukervilkår

Olympus blir utfordret

For cirka fem måneder siden kunne Olympus presentere det banebrytende kameraet E-P1, som bruker den spesielle Micro Four Thirds-standarden. Kameraet, som mest av alt kan betegnes som et speilreflekskamera uten speil, er til og med like kompakt som et kompaktkamera. Nå er Panasonic også kommet med et kamera i dette segmentet.

  • 15.10.2009

Lumix DMC-GF1 ligner på mange måter Olympus E-P1, noe som ikke er en tilfeldighet, da de to produsentene har arbeidet sammen om utviklingen av Micro Four Thirds. En markant forskjell på de to modellene er bildestabiliseringen, som hos Olympus sitter i kamerahuset, mens den hos Panasonic sitter i objektivet.

Lumix DMC-GF1 er det tredje medlemmet av G-familien, som kjennetegnes ved å være kompakte kameraer for fotoentusiaster som synes speilrefleks er for stort. GF1 tilbyr en oppløsning på 12,1 megapiksler og kan ta opp video i HD med 720p i formatet AVCHD Lite. Kameraet kan ta opptil tre bilder i sekundet. Det har ikke innebygd søker, så man er henvist til å bruke lcd-skjermen på 3,0 tommer. Man kan likevel kjøpe en separat digital søker, som monteres i kameraets blitssko. Den koster 2399 kroner.

Velger man å kjøpe kameraet uten objektiver, koster det 6499 kroner. Med et zoomobjektiv på 14-45 mm blir prisen 8499 kroner. Man kan for øvrig bruke både Panasonics egne objektiver og Olympus sine

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev