Cookies- og Brukervilkår
Olympus E-30

Olympus melder seg på i mellomklassen

Det åpnes opp for en ny kameraserie med det duggfriske E-30, som henvender seg til den erfarne speilrefleksbrukeren. Kameraet byr blant annet på lynrask autofokus som kan arbeide i svak belysning.

  • 06.01.2009

Japanske Olympus er nå klare til å ta opp kampen mot entusiastmodeller som Canon EOS 50D og Nikon D90 med det nye E-30, som tilsynelatende er begynnelsen på en ny kameraserie. Det er nemlig det første digitale speilreflekskameraet fra Olympus med utskiftbar optikk og to sifre i produktnavnet.

I 2000 og 2001 lanserte Olympus forgjengerne E-10 og E-20, som virket som speilrefleks, men hadde et fast objektiv. E-30 er derimot et ekte speilreflekskamera. Det legger seg også mellom de billige tresifrede modellene E-420 samt E-520 og det halvprofesjonelle E-3 både på spesifikasjoner og pris.

Olympus E-30Skjermen er fullt fleksibel, så man kan se den selv om man tar bilder fra skjeve vinkler. Det er naturligvis live view her.

Langt på vei minner E-30 om storebroren. Bildeprosessoren er likevel oppgradert, så man kan ta fem bilder i sekundet som med E-3, selv om oppløsningen er satt i været fra 10,0 til 12,2 megapiksler. Det nye kameraet er likevel ikke fullt så robust bygd og mangler også storebrorens beskyttelse mot fukt og støv.

Virker i svakt lys

Det nye E-30 har et autofokussystem med 11 fokuspunkter, som alle er av krys sensor typen, noe som gir større presisjon når kameraet skal stille skarpt. Kameraets autofokus skal være svært lysfølsom, slik at man kan stille skarpt selv i svakt lys. sier Olympus selv.

Olympus E-30

E-30 har også en rekke effektfiltre, som f.eks. kan forsterke fargene, gi bildene et drømmeaktig skjær eller etterligne effekten fra et gammeldags hullkamera.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev