Cookies- og Brukervilkår

Panasonic SDR-SW20

Skal du på ferie til en tropeøy med korallrev, bør du kanskje overveie dette lille, robuste og vanntette videokameraet fra Panasonic. Det er artik å leke med, men desverre er ikke bildekvaliteten så veldig god.

  • 13.08.2008

Nyheten fra Panasonic er svært kompakt og veier rett under 250 gram, så det kan sendes som brev for bare 23 kroner. Det vil man jo vanligvis ikke gjøre, men det lille SW20 kan faktisk holde til det, for det er så robust at det f.eks. tåler å bli sluppet fra 1,2 meters høyde. Det kompakte ytre betyr også at kameraet ikke tar så stor plass i hånden, så det er vanskelig å holde det stille når man zoomer inn, og det har ingen stabilisator. Ikke nok med at SW20 er robust. Det er også vanntett, så det er det opplagte kameraet å ha med på stranden en sommerdag, og det kan også klare en tur i det våte element. At Panasonic har lyktes med å lage et så robust og minimalistisk kamera, henger i stor grad sammen med at det tar opp på minnekort av typen SD. Derfor er det stort sett ingen bevegelige deler i kameraet, og alle innganger samt batteri og minnekort er skjult bak vann- og støvtette deksler. Skjermen brettes ut på helt vanlig måte, og også denne tåler naturligvis vann. Film tas opp i Standard Definition og altså ikke i HD. SW20 kan ta opp både i formatene 4:3 og 16:9. Den beste bildekvaliteten får man ved å bruke 4:3, der oppløsningen er 576 linjer. Bruker man 16:9 i stedet, beskjæres bildet, og da går oppløsningen litt ned. Det kan man se godt på bildekvaliteten. Den er akseptabel når man filmer stillestående, men gjør man en panorering over et landskap eller noen bygninger, blir bildekvaliteten ganske dårlig, blant annet med en mindre heldig flimring i de enkelte pikslene. Kameraet kan også ta stillbilder. Oppløsningen er på fattige 640 x 480, tilsvarende 0,3 megapiksler, og som ikke kan brukes til stort. Det er litt skuffende.

Morsomt å leke med

Nå skal man kanskje ikke legge alt i bildekvaliteten, for en del av Panasonics formål med kameraet har naturligvis vært å lage et lite, robust kamera som kan tåle litt av hvert, og det har de så absolutt klart svært godt. Det er lett å betjene og morsomt å leke med. En smart detalj er at det foruten den vanlige startknappen bak på kameraet, har en på siden. Den er kjekk når man bruker kameraet med overhåndsgrep, noe som viste seg å være en fin måte å holde det lille kameraet på. I beste kvalitet kan kameraet ta opp 12 minutter per gigabyte, så med et kort på 16 GB er det nok til mer enn tre timer. Til vanlig bruk holder batteriet likevel bare til 40 minutter, så en spillefilm på stranden blir det ikke noe av uten ekstra strøm.

Ytelse: Funksjoner Er både vanntett og støtsikkert, men vi savner til gjengjeld en bildestabilisator
Brukervennlighet Lett å bruke i det daglige, men mange vil finne knappene litt for små.

Pris Kameraet er passende priset, selv om vi generelt ikke er så imponerte. <

Konklusion

Et utrolig kompakt videokamera du kan ha med overalt, selv i vannet. Bildekvaliteten skuffer, men kan du leve med det, er Panasonic SDR-SW20 riktig festlig å leke med.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev