Cookies- og Brukervilkår
Ricoh GXR

Ricoh overrasker med utskiftbar bildebrikke og optikk

Olympus og Panasonic er ikke lenger alene når det gjelder kompakte kameraer med utskiftbar optikk. Med GXR har Ricoh innledet et bakholdsangrep.

  • 05.01.2010

De har nemlig gått enda mer dramatisk til verks, da det ikke bare er objektivet, men også bilde brikke og prosessor som skiftes ut. Tanken er at man med det samme kamerahuset både kan få et lett kompaktkamera med en mindre bildebrikke og tilhørende optikk, og gå for maksimal bildekvalitet med stor sensor og kraftigere objektiv. Man skifter altså ut en modul bestående av objektiv, sensor og prosessor, som festes via en skinne i stedet for en normal bajonettfatning. På den måten kan man optimere sensoren til nettopp den optikken som brukes. Kameraet med det nye konseptet er verdens minste type med utskiftbar optikk. En av de mest grunnleggende fordelene ved systemet er at man ikke behøver å bekymre seg det minste om støv og smuss på sensoren, da modulen er hermetisk lukket i likhet med et vanlig kompaktkamera.

Ricoh er kommet med to objektiver. Det er GR LENS A12 50 mm F2.5 MACRO med en stor cmos-sensor i APS-C-format på 12,3 megapiksler. Det lyssterke objektivet, som koster 6295 kroner, er optimert til makrofotografering og tillater også bruk av manuell fokus. Med denne modulen kan man ta opp HD-video i oppløsningen 1280 x 720 piksler.

Det andre objektivet er RICOH LENS S10 24-72mm F2.5-4.4 VC, med en bildebrikke på 10,0 megapiksler. Objektivet dekker en brennvidde fra 24 til 72 mm. Det har innebygd stabilisering på bildebrikken. Prisen er 3495 kroner.

Ifølge Ricoh kan man bruke ISO opp til 3200, og bilder kan tas i raw-formatet DNG. Skjermen er på 3,0 tommer bestående av 920 000 punkter, og kan vise hele fargerommet sRGB. Huset koster 4295 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev