Cookies- og Brukervilkår

Sony Alpha NEX-7

Den nye toppmodellen blant Sonys systemkameraer oppfører seg et langt stykke på vei som et fullprofesjonelt reportasjekamera. NEX-7 er både mindre og lettere enn speilrefleks, det reagerer lynraskt og har en forrykende oppløsning. Noen oppgaver klarer det enda bedre enn de store Alpha-modellene, men ikke alle.

  • 12.12.2011

Vi hadde helt klart ikke regnet med det, men til reise og reportasjebruk er systemkameraet NEX-7 faktisk et av de beste kameraene vi noensinne har jobbet med. Det er bare få knapper, men alle de automatiske funksjonene er raske og sikre, og kameraet har de innstillingsmulighetene man har bruk for som fotoentusiast.

La oss starte med eksponeringen. Har man valgt ren manuell, styrer man med høyre tommelfinger lukkertid og blender på de to hjulene oppe på kameraet. I den detaljrike elektroniske søkeren er det lett å vurdere eksponeringen. Dels er lysmålerindikatoren tydelig, og dels blir bildet i søkeren og på skjermen akkurat så lyst som det ferdige bildet med den gjeldende innstillingen. Fotograferer man på P, altså halvautomatisk program, kan man på det venstre hjulet forskyve forholdet mellom blender og lukkertid så det passer til motivet, mens det høyre hjulet styrer eksponeringskompensasjonen.

Fotograferer man på lukkertidsprioritet eller blenderprioritet, vil det venstre hjulet velge henholdsvis lukkertid og blender, mens det høyre lynraskt sender eksponeringskompensasjonen dit man vil ha den. Begynnere kan imidlertid også legge fra seg ansvaret og velge et motivprogram eller intelligent Auto, hvor kameraet selv finner motivtypen. På disse programmene skjer der ingenting hvis man ved et uhell kommer til å vri på de to hjulene.

Lukkerresponsen oppgis til bare 0,02 sekunder. Autofokus reagerer da også særdeles raskt og presist for et kontrastbasert system, og det måler i 25 klart definerte områder. Dukker det opp et ansikt i bildeflaten, markeres det med en firkant, hvorpå både fokus og eksponering blir stilt inn etter personen.

Manuell fokusering er enkelt, da man raskt kan skifte via AF/MF-knappen rett til venstre for grepet. Når man klikker på denne knappen, zoomes det inn digitalt på en bildedetalj, slik at det er lett å fokusere nøyaktig og så ta bildet.

Konklusjon 88%

Les mer
Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.
BESTILL DIGITAL FOTOTilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Konklusjon:

Med NEX-7 trår Sonys systemkameraer for alvor inn i de voksnes rekker. Den fremragende elektroniske søkeren hever kameraet, og det gjør den høye bildekvaliteten og ras-ke autofokusen også. Tross et par svakheter er NEX-7 det beste systemkameraet vi har prøvd hittil. Den lekre finishen vil gjøre mange entusiaster mo i knærne.

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev