Cookies- og Brukervilkår

Sony Alpha55

Utenpå ligner Sony Alpha55 på et alminnelig speilrefleks, men innvendig inneholder det teknologi, som konkurrentene raskt må forholde seg til. TIL TROSS FOR BARNESYKDOMMER ER ALPHA55 EN MILEPÆL.

  • 04.02.2011

Alpha 55 er et digitalkamera, som du aldri har sett det før. Sammen med Alpha 33, den billigere tvillingen med lavere oppløsning og dårligere spesifikasjoner, ligner det et ordinært speilreflekskamera. Men innvendig er speilreflekssøkeren erstattet av et fast, halvgjennomsiktig speil samt en elektronisk søker. Speilet sender konstant 30 prosent av det innfallende lyset opp til autofokussensoren, mens resten passerer gjennom speilet til bildebrikken, som også leverer bildedata til den elektroniske søkeren. Det gir en helt ny type kamera, som langt på vei samler fordelene med speilrefleks og kompaktkameraer. Det smarte er at autofokus-sensoren hele tiden kan se motivet. Derfor har Alpha55 lynrask autofokus selv under rask seriefotografering samt videoopptak. Det har ikke tradisjonelle speilreflekser. Man kan ganske enkelt få mye raskere serieopptak, fordi speilet ikke må gå opp og ned mellom hvert bilde. På den måten er kameraet også mer lydløst når man fotograferer. Sony Alpha55 tar ti bilder i sekundet, men i prinsippet er det kun kameraets buffer som setter grensen. Det er bra. Den elektroniske søkeren har en oppløsning på hele 1,44 millioner punkter. Den ser ut som en speilreflekssøker i et tilsvarende kamera, og den reagerer nærmest like raskt. Man ser tingene når de skjer. Speilreflekssøkeren har sine fordeler, men det har den elektroniske også. Utover å se bildet, kan man velge å få se alle tenkelige kamerainnstillinger, hjelpelinjer og histogram. Eller man kan sjekke at autofokusen under ansiktsgjenkjennelse velger riktig. Søkeren kan sammen med bildet vise et elektronisk vater, som i to plan indikerer, om kameraet holdes rett. Enda en fordel er at søkeren bevarer samme lysstyrke, selv når man blender ned med dybdeskarphets-knappen. Sist, men ikke minst, kan søkeren brukes til video. På speilrefleks har man kun skjermen til hjelp under videoopptak, og det gir Alpha55 to vitale videofordeler. For det første skal man ikke holde kameraet i en dårlig posisjon, og man får derfor mindre uskarpe bilder. Dessuten kan man se søkerbildet klart og tydelig i solskinn. Det er nærmest umulig på et speilreflekskamera, når man styrer opptakene via skjermen. Det er likevel et par ulemper ved Sonys søker. Fargene har delvis et magenta stikk, og svart gjengis litt gråaktig. Dessuten kommer ikke bildet man nettopp har tatt, frem på skjermen av seg selv. Man er nødt til å trykke på avspillingsknappen hver gang for å se på bildet. Men vi savnet faktisk søkeren, da vi etter å være ferdige med Alpha55 gikk tilbake til tradisjonell speilrefleks. Det er ingen rensefunksjon på det halvgjennomsiktige speilet, som kan bli møkkete under objektivskifte. Det bør Sony finne en løsning på.

Konklusjon 88%

Les mer
Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO KLIKK HER
        BESTILL DIGITAL FOTO


Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Facts:

Kroner sett til:4995
Megapiksler:16,0
Bilder/sekund:10,0
Lcd-skjerm:3,0

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev