Cookies- og Brukervilkår

Sony Alpha77

Her er årets hittil mest spennende kameranyhet. Den nye Alphatoppmodellen ER SPEKKET MED INTERESSANTE FUNKSJONER og gir Canon og Nikon kamp til målstreken. Kameraet er en fornøyelse å betjene, men det er noen utfordringer når det gjelder lcd-skjermen. Det finnes også en billigere lillebror med de viktigste funksjonene.

  • 24.10.2011

Sony er ute med to nye toppmodeller i den nye kamerakategorien som de selv introduserte i  or. Det er en type kamera hvor den klassiske speilreflekssøkeren nå er blitt erstattet av et gjennomsiktig speil og en elektronisk søker. De tre første Alpha-modellene, 33, 35 og 55, henvendte seg til den vanlige brukeren. Det nye Alpha77 som det skal handle om her, retter seg i stedet direkte etter entusiastsegmentet. Rent fysisk er knappene plassert slik man er vant til, og skjermen kan trekkes frem og vippes og dreies i alle vinkler. Menysystemet styres via en hendig joystick, og det er et lite lcd-display oppe på kameraet med de viktigste kamerainnstillingene.


Utenpå er det eneste som avslører at det er snakk om et speilrefleks med fast, gjennomsiktig speil, at det ikke er en live-view knapp, men derimot en knapp til å stille om mellom skjerm og søker. Søkeren er elektronisk med en oppløsning på 2,4 millioner punkter. Det er den mest finkornede elektroniske søkeren til dags dato. Den er lys og er med 1,1x forstørrelse like stor som en fullframesøker. Den oppdaterer uten forsinkelse, så man kan ta bildet i det sekundet tingene skjer. Fordi den er elektronisk, kan den stilles til å ikke bare vise fokuspunkter og vater, men også histogram, ansiktsgjenkjennelse, meny og avspilling av bilder i sol, hvor man ikke kan se skjermen ordentlig. Noe av det smarte ved den elektroniske søkeren er, at man i menyen kan stille den inn til alltid å vise bildet slik det vil bli med de valgte innstillingene. Setter man f.eks. eksponeringskompensasjonen til +1, blir bildet lysere, velger man fargegjengivelse Vivid, kan man umiddelbart se de mettede fargene.
Når man trykker på dybdeskarphetsknappen i andre kameraer, blir søkeren vanligvis mørkere og effekten vanskelig å se. Hos Alpha77 justerer den elektroniske søkeren lysstyrken automatisk selv om kameraet blender ned. I menyen kan søkerbildet tilpasses ytterligere med f.eks. hjelpelinjer. Eneste svakhet ved den elektroniske søkeren er at søkerbildet blir altfor kornete å se på i svakt lys ved f.eks. nattfotografering.

Konklusjon 90%

Les mer
Les HELE testen i Digital Foto nr. 16, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev