Cookies- og Brukervilkår
Leica S2

Speilrefleks med kjempesensor

Tyske Leica har endelig kommet ut av startgropa, og tar nå opp kampen mot de profesjonelle fotografenes foretrukne Canon, Nikon og Hasselblad.

  • 06.01.2009

Leica S2 har en sensor som er ikke mindre enn 56 prosent større enn en normal fullframe-sensor. Det er snakk om et speilreflekskamera i mellomformatklassen, som fysisk ikke er større enn et normalt speilrefleks.

Den imponerende store sensoren på 30 x 45 mm bærer navnet Maestro, er produsert av Kodak og gir en bildeopp løsning på 37,5 megapiksler. Den høye oppløsningen stiller store krav til størrelsen på minnekortet. På et 32 GB SD-kort kan det f.eks. lagres rundt 400 bilder i raw-format.

Sammen med det nye kameraet har Leica utviklet hele ni objektiver, som spenner fra 24 til 360 mm. Her er den virkelige nyskapningen et spesielt dobbelt lukker system, der det i tillegg til lukkeren i kamera huset også er innebygd en lukker i objektivene. Den er beregnet til flash-synkronisering ved svært korte lukkertider.

Leica kaller selv S2 for en milepæl i fotohistorien. Andre vil kanskje bare kalle det støv- og fuktforseglede S2-kamerahuset til over 100 000 kroner for en temmelig dyr fornøyelse.

Leica opplyser hverken pris eller lanseringsdato for det nye speilreflekskameraet, som tidligst forventes på markedet i løpet av våren.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev