Cookies- og Brukervilkår
Samsung WB1000

Superskjermen er tilbake

Her er et kompaktkamera med en krystallklar nyhet på baksiden. Samsung WB1000 har nemlig en stor skjerm på 3,0 tommer av den knivskarpe OLED-typen.

  • 16.04.2009

Forskjellen på lcd og OLED er at lcdskjermens piksler belyses konstant bakfra, og det slippes lys av vari erende styrke og farge igjennom de enkelte pikslene. Svart er derfor ikke helt svart, da noe lys alltid vil slippe igjennom.

OLEDskjermen produserer derimot lyset i hver enkelt piksel i henholdsvis blå, rød og grønn. Det skulle gi flere fordeler. Kontrasten er svært høy, og fargene er klare, noe som gjør det langt lettere å se hva som skjer på skjermen, selv i skarpt sollys. Skjermer av denne typen bruker også mindre strøm og er tynnere enn lcd, hvilket gir mer plass til annen teknologi i kameraet.

Første gang verden så OLED på et kamera, var på Kodak EasyShare LS633, som ble lansert i 2003. Den gang led OLED-teknologien dessverre av at de blå pikslene døde ganske raskt. Det er det blitt orden på nå, og med OLED-skjermens mange fordeler varer det nok ikke lenge før langt flere kameraer er utstyrt med denne teknologien. Synsvinkelen er for øvrig helt uten begrensning.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev