Er Canon EOS 5D Mark IV rett rundt hjørnet?

Det har lenge versert rykter, om at Canon vil lansere en arvtager til EOS 5D Mark III, som kom ut i 2012. Hvis de siste holder vann, så kan vi forvente EOS 5D Mark IV i slutten av april.

22. mars 2016

En ny oppdatering av Canons EOS 5D-serie, kalt Canon EOS 5D Mark IV, har florert på ryktebørsen i lang tid, men skal man tro de siste meldingene fra tett på den japanske produsenten, så skal verden endelig få se 5D Mark IV i slutten av april.

Begrunnelsen for at det skal skje nettopp da, er at Canons nye flaggskip, EOS-1D X Mark II kommer på markedet. Dette ses som et godt tidspunkt for lansering av en større nyhet, som EOS 5D Mark IV definitivt vil være.

Mark IV vil bli et lettere kamerahus enn Mark III, men det skjer uten holde igjen på teknologien. Det ventes også, at Mark IV får innebygd GPS og wi-fi, i tillegg til at bedre oppløsning og samme ISO-innstillinger som i EOS-1D X Mark II også er på programmet.

Høyere oppløsning og flere bilder i sekundet

Oppløsningen ventes å stige fra 22,3 megapiksler i Mark III til 28 megapiksler, og EOS 5D Mark IV ser ut til å få en oppdatert prosessor i DIGIC 6+. 5D Mark III hadde til sammenligning prosessoren DIGIC 5.

Til sisy lyder ryktene fra Canon Rumors, at Mark IV vil bli en del raskere i burstmode. Fra de seks bildene i sekundet, som Mark III leverte, sies det, at Mark IV vil levere ni eller kanskje også 12 bilder i sekundet. En god nyhet for blant andre sportsfotografer.

Kanskje du er interessert i...