Cookies- og Brukervilkår
Hasselblad H6D

Hasselblad klare med 100 megapiksler

Den svenske kameraprodusenten Hasselblad feirer 75-års jubileum med sitt nye H6D, som byr på hele 100 millioner piksler og massevis av lekre detaljer.

  • 08.04.2016

Hasselblad lager mellomformatkameraer, som hører til i drømmeland for de fleste dødelige. Og det nye H6D, er intet unntak.


Med 100 millioner piksler og en pris som tilsvarer en mellemstor norsk familiebil, kan de fleste av oss se langt etter Hasselblads nyhet i kamerabagen. Men vi har jo lov til å drømme...
H6D, som blir lansert i forbindelse med Hasselblads 75 årsjubileum, byr på en helt ny elektronisk plattform, nye komponenter og det er generelt snakk om at det svenske firmaet har begynt helt forfra.

H6D-serien teller akkurat nå to kameraer: H6D-100c, som har en CMOS-sensor på 100 megapiksler og H6D-50c, som, som navnet antyder har 50 megapiksler til rådighet.

I tillegg har H6D fått en bredere vatiasjon av lukkertider, fra en time til 1/2000 sekund, det tar flere bilder i sekundet enn tidligere og usb 3.0 sørger for at filene kommer fort ut. H6D har også fått wi-fi. Og "naturligvis" tar det opp video i 4K.

Hasselblad H6D

En dyr fornøyelse

Perry Oosting, CEO for Hasselblad forklarer:

"Lanseringen av H6D-serien er begynnelsen på et festår for Hasselblad. Det er passende at vi kan komme tilbake med vårt fremste mellomformatkamera for å vise den innovasjon og lidenskapen vi har lagt i virksomheten i hvert eneste av våre første 75 år. Vår besettelse av optisk kvalitet og håndlagde svenske kameraer er grunnstenen i dette kameraet."

Prisen? Hasselblad H6D-50c er det billigste av de to friske lanseringene fra Sverige, og står til en listepris på ca 270.000 norske kroner, mens H6D-100c koster den nette sum av 341.000 kroner.

Drøm videre med fotograf Tom Oldhams første opplevelser med kameraet:

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev