Kameraer gjør stjernerne solbrente

Ny forskning viser at det kan være en ganske uventet fordel for solariumglade kjendiser, når de bades i blitslys på den røde løperen.

1. april 2016

Alle de store gjør det – film- og musikkstjerner er bare noen av de mange, som ikke kan dra på premierer og prisutdelinger uten å stille opp med den perfekte brunfargen. Men nå viser ny forskning fra et forskningsinstitutt i Düsseldorf, at timene på solsenteret kan være helt unødvendige - hvis man bare drar på mange nok gallapremierer.

Forskningsprosjektet har nemlig påvist, at blitslys er i stand til at påvirke ens solbrenthet – og derfor er det en teoretisk mulighet for, at man som musikkstjerne helt kan droppe timene under UV-rørene og i stedet bruke tiden på nok en ankomst ved en prisutdeling. ”Vi har testet intensivt på en lang rekke musikkstjerner før og etter ankomsten ved Grammy Awards i Los Angeles forrige måned, og vi så en tydelig forskjell på våre målinger,” sier forskeren bak prosjektet, Dr. Gerhard Blinklicht, i en pressemelding.

Har visst om effekten lenge

Allerede før forrige måneds Grammy-show innså det tyske forskningsteamet at de hadde funnet noe. De innledende testene viste nemlig målbare resultater, men det var bare store effekter å hente, når hele verdenspressen samlet seg og knipset løs til samme tid. ”Det virker altså best på den røde løperen, når det blir blinket kraftig hele veien rundt motivet. Jo mer lys, desto større utslag ser vi på målingene våre, lyder det fra Dr. Blinklicht.

Denne historien var selvfølgelig en aprilsnarr

Kanskje du er interessert i...