Cookies- og Brukervilkår

5 tips til å få bedre bilder av biler

Med noen få triks kan du få mye flottere bilder av biler uten bruk av mye ekstrautstyr. Her får du fem av de beste tipsene.

  • 10.11.2015

Last ned filen her - bare for abonnenter

Du trenger verken dyre kameraer eller mye ekstrautstyr for å få mye finere bilder av biler. Man skal bare gjøre seg litt flid under fotograferingen, og her får du en rekke tips som gir flottere bilder uansett om du knipser med mobiltelefonen eller med et speilreflekskamera.

Tenk over bakgrunnen

En stygg hekk, lyktestolpe eller skilt i bakgrunnen skjemmer bildene og trekker oppmerksomheten vekk fra bilen. Sørg for at bakgrunnen er forholdsvis rolig så bilen trer frem. Du kan f.eks. bruke bølgende jorder eller en ensfarget garasjeport.

Fotografer i bilens naturlige miljø

En firehjulstrekker i en innkjørsel ser ikke så voldsomt tøft ut, men kjører du den ut i terrenget og sørger for at det kommer litt gjørme på den ser den mye frekkere ut. På samme måte kan du knipse familiebilen om kvelden i en moderne bydel eller en sportbil på en landevei i flotte landskaper. Husk bare at du ikke må være til sjenanse for andre trafikanter.

Utnytt lyset

Høy sol gir tunge skygger, og selv om det kan kle noen biler er mulighetene for flotte bilder ofte bedre rundt soloppgang og solnedgang, hvor lyset er bløtere. En overskyet dag kan også være fin å knipse på.

Hold øye med speilinger

Fotografen kan fort komme med som en speiling i den blanke lakken eller i sidespeilet, så sjekk jevnlig kameraets skjerm for å sikre at man ikke kan se deg i bildet. Kan man det, må du knipse fra en annen vinkel.

Kom deg ned mot bakken

Stiller man seg bare opp og tar et snapshot av bilen blir det nesten garantert et kjedelig bilde, men kommer du ned mot bakken og fotograferer i høyde med f.eks. frontlysene, kommer bilen til å se mye mer imponerende ut. Det kan også være med på å løfte den fra veien, så bakgrunnen ikke fylles så mye med asfalt.

Vil du ha tips fra en erfaren bilfotograf kan du lese ti-siders artikkelen vår, hvor han hjelper en amatørfotograf til at få bilder av bil i proffklassen. Her lærer du masse om komposisjon, ekstrautstyr og fototeknikker.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev