Cookies- og Brukervilkår

Ny vei til perfekte actionbilder

Det er langt lettere å fange det helt riktige øyeblikket, når du tar opp film og klipper ut et bilde fra opptaket. Kameraet tar opp til 60 bilder i sekundet, og filmer du i 4K kan du skrive ut plakater.

  • 09.11.2013

Last ned filen her - bare for abonnenter

Har du prøvd deg på actionfotografering, vet du at det krever uendelig mange bilder for å komme hjem med drømmemotivet av f.eks. en rallybil i lufta eller det perfekte skuddet på mål.

Uansett om man stiller kameraet på det maksimale antallet bilder i sekundet og har valgt følgefokus, møter man på at fokus enten var feil eller at det rette øyeblikket var like før eller etter at man tok bildet. I tillegg kan ikke kameraet bare fyre løs i det uendelige, så man kan ikke bare holde utløserknappen nede i f.eks. en hel fotballkamp. Det interne minnet blir raskt fullt, og mens bildene overføres til kortet, kan ikke kameraet knipse særlig raskt. Alt dette slipper man unna ved å filme med digitalkameraet. Fordelen er at du kan ta opp langt flere bilder i sekundet. De nyeste kameraene, som f.eks. actionkameraet GoPro Hero 3 og det profesjonelle speilreflekskameraet Canon EOS-1D C, kan filme i 4K, men vi forventer at det snart dukker opp i flere speilreflekskameraer. 4K er nemlig neste generasjons standard til tv-en. Samtidig er 4K en gave til fotofolket, siden oppløsningen er det firedobbelte av Full HD, og hvert eneste bilde i filmen er derfor stort nok til utskrifter i full plakatstørrelse.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev