Få en flygende start på YouTube

YouTube er blant verdens mest populære nettsteder, og det er et perfekt sted for å dele filmene dine med resten av verden.

7. september 2016

Vil du vise hvor god du er bak kameraet, så er YouTube et glimrende sted å søke seg til – uansett kunnskapsnivå.

Her er det både enkelt å raskt å vise fram video-opptak eller time-lapse-filmer for andre. Og faktisk har du med rimelig sikkerhet allerede utstyret du trenger, for mange fotokameraer egner seg glimrende for video.

Du kan også fikse redigeringen av opptakene dine enkelt og greit – og det er faktisk mulig å redigere en video direkte i YouTube.

Du fa?r imidlertid flest muligheter med riktig programvare, og det finnes i forskjellige prisklasser. Her hjelper vi deg med å komme igang med å fa? ut videoene til verden. Med YouTube får du nemlig din egen lille tv-kanal, helt gratis.

Slik kommer du i gang

Når du er logget inn på YouTube, trykker du på "Last opp". Deretter får du en skjerm, der du kan legge inn videoen, skrive en overskrift, en beskrivelse og legge til emneord. Emneordene er viktige, for uten emneord som relaterer seg til videoen, får du færre søk og færre seere. Husk også å velge at videoen skal være offentlig. Hvus du vil du holde den for deg selv, kan du også laste opp videoer helt privat, eller bestemme at den kun kan ses gjennom linker du selv deler ut.

De siste detaljene

Nå kan du tilpasse videoen din ytterligere. Det gjøres i Videobehandling.

Her kan du blant annet oversette videoen din med Youtubes smarte teksteverktøy, og du kan rette opp støy og mindre bildeproblemer.

Du kan også klippe videoen her, men vi anbefaler fortsatt at du bruker et skikkelig redigeringsprogram.

I artikkelen fra magasinet Digital FOTO, som du som abonnent kan laste ned gratis over, får du en komplett guide til å komme godt i gang med YouTube.

Kanskje du er interessert i...