Cookies- og Brukervilkår
Fotograf tester klassisk Top Gun-stunt

Fotograf gjenskaper klassisk triks fra Top Gun

Det er 30 år siden filmen Top Gun hadde premiere, men det hindrer ikke en amerikansk fotograf i å teste stuntet med det berømte cockpit-bildet i filmen.

  • 27.09.2016

Er det virkelig mulig for Goose i filmen Top Gun å fotografere ned i cockpiten på sin russiske konkurrent? Og hvis det er mulig å bringe flyene så tett på hverandre, hvordan ville da et bilde ha sett ut?

Det bestemte den amerikanske reklamefotografen Blair Bunting seg for å finne ut av, og med litt overtalelse lyktes det ham å få flyoppvisninglaget The Patriots Jet Team med på idéen.

Utstyrt med tung Hasselblad

I filmen bruker Tom Cruise et enkelt Polaroid-kamera, mens Blair Bunting hadde alliert seg med et Hasselblad H6D med et 35–90 mm-objektiv for å være sikker på å få tatt et godt bilde.

Det var muligens ikke det smarteste kameravalget, for det kilotunge kameraet danset rundt i cockpiten, og det var bare flaks som gjorde at Blair Bunting ikke brakk kragebenet under utfordringen.

Etter en halvtimes flyging var pilotene så trygge på turbulens og skiftende vinder i luften over Miramar Base utenfor San Diego i California at øvelsen kunne begynne.

På forhånd hadde Blair Bunting trent på mulighetene for å fotografere med hodet hengende nedover, og jobbet med å kunne sette de forskjellige innstillingene.

I videoen forklarer Bunting prosjektet og viser fram det endelige resultatet

Svært kort lukkertid og gaffa

Bunting satte kameraet til korteste lukkertid og brukte første forsøk på å prøve å betjene innstillingene i stedet for å prøve å få et godt bilde, mens han hang i sikkerhetsselen og glodde direkte ned på bakken under seg.

Objektivet hadde han beskyttet med gaffatape, og han presset det helt mot glasset i cockpiten mens han ropende forsøkte å dirigere de to flyene tettere på hverandre.

Da flyene bare var noen få meter fra hverandre, knipset Blair Bunting en serie uten å kunne se hvordan det egentlig så ut. Først tilbake på basen så han hvilket resultat han hadde fått.

Men ja, det lot seg gjøre - og resultatet finner du her.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev