Cookies- og Brukervilkår

Nytenkning i høysetet

Flere produsenter brøt med konvensjonene på årets store fotomesse i Las Vegas

  • 13.01.2012

De mest oppsiktsvekkende nyhetene på den store fotomessen PMA@CES var uten tvil det nye systemkameraet X-Pro1 fra Fujifilm samt Canon PowerShot G1 X. Fujifilm viste nytenkning med sin helt nye sensor. Her er pikslene arrangert i et nytt mønster, så det spesielle anti-alias-filteret kan droppes, noe som burde gi knivskarpe bilder.

Canon brukte PMA@CES til å lansere sitt eget svar på den store bølgen av systemkameraer. G1 X har stor sensor – faktisk større enn på et Micro Four Thirds - men i stedet for utskiftbar optikk er zoomobjektivet fastmontert. Det gjør kameraet kompakt, men sørger allikevel for høy bildekvalitet.

Nikon benyttet anledningen til å vise frem sitt nye flaggskip D4, der det mest usedvanlige er den innebygde serveren. Med en trådløs sender kan man nemlig fjernstyre kameraet direkte fra en iPhone eller iPad uten bruk av internett eller trådløst nettverk. Spennende.

Mange produsenter kom med en rekke nye kompaktkameraer, og det mest overaskende var Polaroids nyhet. SC1630 har nemlig operativsystemet Android innebygd, så det fungerer mer som en smartphone enn et kompaktkamera. Baksiden ligner da også helt på en mobil med sin store berøringsfølsomme skjerm, og via det innebygde trådløse nettverket kan man lynraskt dele bildene sine til sosiale medier. Kameraet har en oppløsning på 16,0 megapiksler og 3x optisk zoom.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev