Photokina

Photokina: Få oversikt over verdens største fotomesse

De fleste fotoentusiaster har sikkert hørt om fotomessen Photokina. Men hva er det egentlig alle snakker om?

19. september 2016

Snart er det klart igjen. Kameraentusiastenes tyske svar på julaften heter Photokina, og denne uken arrangeres den i det enorme messesenteret Koelnmesse i Köln.

Messen varer fra tirsdag den 20. til søndag den 25. september, og vår utsendte er på plass i Köln for å dekke de viktigste nyhetene når lanseringene for alvor begynner.

Photokina

Photokina er kort og godt verdens største handelsmesse for fotoutstyr, og den har siden 1966 blitt avholdt i Köln annethvert år. Den ble arrangert for første gang i 1950.

Den forrige messen i 2014 trakk til seg rundt 183 000 besøkende fra 160 forskjellige land, og de fikk se stander fra omkring 1000 forskjellige virksomheter.

Nye tiltak i 2016

2016 blir like stort, men det skiller seg ut fra tidligere messer på flere fronter.

Én av nyskapningene er en avdeling for gründerprosjekter, og det er også funnet plass til den nye Virtual Reality-bølgen, med alt det innebærer av ny teknologi.

Det er også kommet en såkalt action-hall. En messehall med full gass - og ikke minst en solid mulighet for å ta en nærmere titt på alt som har med droner og actionkameraer å gjøre.

Photokinas størrelse gjør messen til et fremragende sted for nye produktlanseringer, og derfor forventer mye de kommende dagene.

Vi dekker Photokina hele uken, og du kan lese alle nyhetene her., følge med på Digital FOTOs Facebookside eller følg med på Instagram @DigiNordic.

Photokina

Kanskje du er interessert i...