Fotoreise til Bhutan med Digtial FOTO

I oktober kan du få ditt livs opplevelse med denne eksklusive fotoreisen til Bhutan. 

© theskaman306 / Shutterstock.com

Bli med på ditt livs fotoreise til Bhutan

Et av verdens mest fotogene land ligger i Himalaya-fjellene sør for Tibet, og er destinasjonen for årets største leserreise. Med blant andre en ekte National Geographic-fotograf som guide og et helt spesielt program er det lagt opp til en enestående tur.

16. januar 2018 av Klaus Nygaard

Opp gjennom årene har vi arrangert leserreiser til mange fantastiske destinasjoner som Grønland, Kenya og Svalbard, men nå overgår vi alle tidligere turer.

Med en fotoekspedisjon til Bhutan i oktober har vi funnet en helt spesiell destinasjon som er en drøm for fotografer og naturelskere.

Bhutan er Himalayas perle, fullt av kultur, historie og fantastiske opplevelser. Det er her de hvite fjelltoppene fra verdens høyeste fjellkjede troner over et gudommelig landskap, og hvor imponerende klostre nærmest vokser ut av fjellsidene.

> Les mer og kjøp billett her. Du får rabatt hvis du abonnerer på Digital FOTO.

Landskapsbildei Tigers Nest  Bhutan
Tigers Nest

Du får mange muligheter til å fotografere landskap og natur på reisen til Bhutan. Her har vi et av landets mest hellige templer, Tigers Nest, som du kommer til å oppleve på turen. 

© Shutterstock

Bhutan - et land fylt med historie

Det er bare ti år siden landet som er en åttendedel så stort som Norge, ble et demokrati, og det buddhistiske kongedømmet har en lang og spennende historie.

Men det er også et land der innbyggerne er velutdannede og godt informert om oss i Vesten. Det er denne blandingen av spektakulær natur, et stolt folk samt det moderne og det historiske som er med på å gjøre Bhutan til en herlig destinasjon.

Landet er svært opptatt av bærekraft, og Bhutan skal være dekket av 60 prosent skog. Det faktiske tallet ligger over 70, og landet er CO2-nøytralt.

Myndighetene beskytter miljøet, og derfor regulerer de antall turister. Dermed er det ikke et land der du havner i turistfeller og lange køer.

I Bhutan er det godt med plass, og når vi beveger oss rundt i landet med vår fantastiske og helt unike gruppe eksperter og guider, vil vi bli møtt av en natur som tar pusten fra kameraene våre – og av et folk som tar imot oss med åpne armer som om var vi en av deres egne.

> Vi har flere leserreiser på programmet blant annet til Svalbard, Egypt og Antarktis. Se alle reisene her. 

Alt dette får du helt eksklusivt på reisen vår til Bhutan:

  • Workshoper og foredrag av National Geographic-fotografen Sisse Brimberg.
  • Autentisk møte med de lokale når vi skal på privat lunsjbesøk.
  • Et dronekurs og mulighet for å fotografere Himalaya fra luften.
  • Bradley Mayhew, som har skrevet Lonely Planet-guiden til Bhutan, som guide.
  • Mulighet for å låne profesjonelt fotoutstyr fra Canon og Nikon.

Fotoreise til Bhutan med Digital FOTO
Fotoutstyr

Du får mulighet til å låne fotoutstyr fra Canon og Nikon på leserreisen vår til Bhutan. 

© s_jakkarin / Shutterstock.com

På denne turen bestemmer du selv

I Bhutan er ikke chili bare et krydder, det er en spiselig grønnsak, og bueskyting blir dyrket som forholdet vårt til fotball.

Vi får en helt unik mulighet til å komme helt innpå på det ekte Bhutan og innbyggerne der, når vi blant annet spiser den lokale maten hjemme hos et folk som har en offisiell indeks for hvordan det står til med lykken og gleden. Chilien er valgfri.

I motsetning til de få reisene som andre arrangerer til Bhutan, har vi muligheten til å bestemme selv. Når vi ser noe interessant, går vi dit, stopper bussen eller tar en liten avstikker.

For vi skal ta våre livs bilder i et land ulikt alt annet du har sett tidligere, og vi klarer nesten ikke å vente.

> Du får rabatt på reisen din til Bhutan hvis du abonnerer på Digital FOTO. Se de forskjellige tilbudene her.

Program for Bhutan-turen:

13. oktober: Vi møtes i Bangkok for velkomst og middag samt en presentasjon av ekspedisjonen ved National Geographic-fotografen Sisse Brimberg og Digital FOTOs sjefredaktør, Klaus Nygaard.

14. oktober: Vi flyr til den vakre dalen ved Paro i Bhutan. Vi passerer flere av verdens høyeste fjelltopper over Himalaya. Fra Paro kjører vi den spektakulære veien til hovedstaden Thimphu.

På veien stopper vi for å fotografere de vak­re landskapene. Efter innsjekk på hotellet vårt skal vi på sightseeing i byen og se verdens største mediterende buddhafigur, som troner over hele byen fra en fjelltopp. På kvelden er det foredrag med fotografen Sisse Brimberg.

15. oktober: Vi kjører til den nordlige delen av Thimpu-dalen. På veien fotograferer vi de utrolige landskapene og rismarkene og stopper i en landsby. Vi tar en lett gåtur opp til et gammelt, vakkert kloster fra det 1200-tallet. I dag er det en buddhistisk skole, og vi overværer noen av seremoniene. På veien tilbake besøker vi et lokalt marked.

16. oktober: På morgenen kjører vi opp til det flotte fjellpasset Dochula, og derfra kan vi se Bhutans høyeste fjell. Vi skal se det imponerende minnesmerket for falne bhutanske soldater, og vi besøker gamle templer og den kongelige botaniske hagen. Efter lunsj vandrer vi stille og rolig opp til fertilitetstempelet fra 1400-tallet. På kvelden blir det et nytt foredrag, denne gangen med Bradley Mayhew fra Lonely Planet.

17. oktober: Nå går turen til sentrale Bhutan gjennom et fantastisk fjelllandskap. Vi stopper flere ganger underveis for å fotografere. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, og med en nydelig utsikt over dalen holder Digital FOTOs Klaus Nygaard dronekurs. Vi rekker også et besøk på Nasjonalmuseet.

18. oktober: Tigers Nest er et av Bhutans absolutte høydepunkter og et av landets helligste templer. Det henger spektakulært på en klippeside, og her spiser vi lunsj med en utsikt vi aldri vil glemme. På kvelden blir det middag, og vi ser på bildene våre fra turen sammen. Sisse Brimberg og Klaus Nygaard kårer ekspedisjonens beste blinkskudd.

19. oktober: Med fly fra Paro til Bangkok og videre hjemover.

Kanskje du er interessert i...