Warren Richardson

Vinneren av World Press Photo kåret

Den prestisjefylte pressefotografprisen World Press Photo går i år til en australsk fotograf. Sverige høster hele tre priser. Men hvordan gikk det med så med Norge?

18. februar 2016

Flyktninger og krigen i Syria tar mye plass i pressefotografenes bilder i årets World Press Photo. Det samme gjelder for også vinnerbildet, som viser en mann som rekker en baby gjennom et piggtrådgjerde på grensen mellom Ungarn og Serbia.

Bildet er tatt av australskfødte Warren Richardson, som er frilansfotojournalist.

Det er ingen nordmenn, dansker, finner eller islendinger blant årets kåringer, men våre venner i Sverige kapret hele tre sterke plasseringer.

Paul Hansen fra Dagens Nyheter fikk andreplassen i kategorien General News for bildet under av en gruppe flyktninger, som i ly av mørket beveger seg gjennom Europa.

Paul Hansen

Jonas Lindkvist, også fra Dagens Nyheter, fikk en tredjeplass i kategorien Sports for sitt bilde av synkronsvømmerne Neptun Synchro under et show i Stockholm.

Jonas Lindkvist

Niclas Hammarström fra Aftonbladet fikk tredjeplassen i kategorien Spot News. Det meget blodige bildet viser et gjengrelatert dødsfall i San Pedro Sula i Honduras. Det var det fjerde gjengrelaterte dødsfallet på samme gate den samme kvelden.

Niclas Hammarstrom

Der var i alt sendt inn 82.951 bilder fra 5775 fotografer fra 128 land til World Press Photo 2016.

Kanskje du er interessert i...